Deney aletlerinin yüzde 92'si TÜBİTAK desteği olmadan Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla Eskişehir'de üretilen Bilim Deney Merkezi'nde 5 hafta süren tasarım - restorasyon çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarda Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından bazı deney aletleri yenilenirken, yeni tasarlanan deney aletleri de üretildi. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Bilim Deney Merkezi’nin, görsel tasarım ekibinin çalışmalarıyla yeni bir yüze kavuştuğunu belirterek, çocuklara yönelik eğitim programlarında da yenilemeye gidildiğini söylediler.

Kimya, coğrafya, enerji, doğa olayları, mekanik ve optik temalarında yeni deney aletlerinin eklendiği Bilim Deney Merkezi, yeni dönemde de yine tüm bilim severlerin uğrak noktası olmaya devam edecek. Yenilenen yüzüyle Bilim Deney Merkezi'nin ilk konukları da ilkokul öğrencileri oldu.

Öğrenciler, dişli çarklar ile mekaniğin temel yasalarını deneyerek öğrendiler. İnteraktif periyodik tablo ile elementleri tanıyıp bileşik oluşturan çocuklar, renk çarkları ile kendi renklerini de ürettiler. Akıllı şebekeler ile şehrin enerji tüketim alanlarını kontrol eden çocuklar, kum havuzunda kendi coğrafi şekillerini oluşturup, fırtına simülatöründe rüzgarın ne kadar güçlü olabildiğini test ettiler.