French press; evimizde ya da iş yerimizde en pratik şekilde çay ve kahve demlememizi sağlayan ekipmanlardan biri. Herhangi bir güç kaynağına ihtiyaç duymadığı için istediğimiz yere taşıyabilir; sıcak su bulabildiğimiz her yerde içeceğimizi hazırlayabiliriz.

French press aynı zamanda kahvesevelerin arasında ikilik yaratan ekipmanlardan biri. Kimileri çok severken kimileri de burun kıvırabiliyor. Fakat çok pratik ve uygun fiyatlı olduğu için artıları ağır basıyor diyebiliriz. Eğer siz de her an her yerde kahvemi, çayımı demleyebilmeliyim diyorsanız başlangıcı pressle yapabilirsiniz.

Peki, en iyi French press hangisi? Ya da French press alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Bildiğiniz gibi plastikler her yerde. Doğayı kirleten, dönüştürülmesi çok uzun zaman süren plastikler French presslerde de karşımıza çıkıyor. En iyisini arıyorsanız plastik ve BPA içermeyen seçenekleri değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Bambu, cam ve borosilikat gibi malzemeleri tercih edebilirsiniz.

3. nesil kahve kültürüne dair her şeyi bünyesinde bulunduran Mithra Coffee, en iyi French press modellerine de ev sahipliği yapıyor. Sağlıklı malzemeler kullanılarak üretilen pressler yüksek kalitede ve oldukça uygun fiyatlı. Böylelikle size evinizde nitelikli kahve ve artizan çay demleme imkanı sunuyor.

Mithra Coffee’den aldığınız pressle en iyi sonuçlara ulaşmak için;

  1. Kullanmadan önce ekipmanı sıcak suyla ısıtın.
  2. Kullanacağınız kahveyi demleme öncesi öğütün. Aynı sitede kahve öğütme değirmeni de satılıyor. Böylelikle kahveniz daha taze olacaktır.
  3. Miktarı doğru ayarlayın. Çok az ya da çok fazla kahve kullanırsanız içeceğinizin kalitesi olumsuz yönde etkilenebilir.
  4. Daima içme suyu kullanarak çay ve kahve demleyin.
  5. Demlenme süresine dikkat edin. Çok uzun ya da çok kısa beklemek kötü sonuçlara davetiye çıkaracaktır.
  6. İşiniz bittikten sonra French pressinizi güzelce temizleyin. Böylelikle bir sonraki demleyişinizde kahve, aromalarını en iyi şekilde verecektir.

Kaliteli bir French press seçtikten ve yukarıdaki adımlara dikkat ettikten sonra evinizde harika kahveler demleyebilirsiniz. Hatta yalnızca kahve değil birbirinden sağlıklı bitki çaylarını da aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.

French Press İçin En İyi Kahve Hangisi?

En iyi French pressi nasıl seçeceğimize ve ardından onu nasıl kullanacağımıza baktık. Şimdi sırada doğru kahveyi seçmek var.

Aslında French press kahvesi dediğimizde özel bir kahveden bahsetmiş olmuyoruz. Buradaki fark çekirdeğin öğütme şekli. Yani tüm çekirdekleri presste demlemeye uygun hale getirebiliriz. Bu ayar da genellikle deniz tuzu boyutunda olur. Diğer taraftan French presste yapacağınız kahvenin aromatik ve dengeli olmasını istiyorsanız medium (orta) derecede kavrulmuş çekirdekleri tercih edebilirsiniz.

Mithra Coffee, farklı ülkelerden getirdiği nitelikli kahve çeşitleriyle istediğiniz ekipmanda en başarılı sonuca ulaşmanızı sağlıyor. Damak tadınıza göre seçtiğiniz kahveyi kullandığınız ekipmana uygun olacak şekilde öğüttürebilirsiniz. Örneğin kırmızı meyve ve yasemin notalarına sahip Ethiopia Adado kahvesini sipariş verirken öğütme şekli bölümünden French pressi seçebilirsiniz.

Tazelik, kaliteli bir kahve deneyimi için en önemli etkenlerden. Eğer sizin için de öyleyse kahvenizi çekirdek şeklinde almayı tercih edebilirsiniz. Bu durumda French presse uygun olması için evinizdeki değirmen (kahve öğütücü) yardımıyla çekirdekleri press ayarına getirebilirsiniz. Kullanacağınız miktardaki kahveyi öğütürseniz en iyi sonuçları alırsınız.

Bizim French pressle denemenizi tavsiye ettiğimiz kahveler ise şu şekilde:

  • Peru Cajamarca: Orta sertlikte ve orta asiditede bir kahve. Karamel, portakal ve üzüm notalarına sahip.
  • Tanzanya Kilimanjaro: Orta sertlikte ve orta asiditede bir kahve. Çiçeksi ve narenciye notalarına sahip.
  • Guatemala Huehuetenango: Dengeli içimli ve düşük asiditeli bir kahve. Meyve, portakal ve çikolata notalarına sahip.

Farklı damak tatlarına hitap eden bu üç leziz kahveyi deneyebilirsiniz. Dilerseniz single origin bu kahveleri öğütüp farklı oranlarda karıştırarak kendi blendlerinizi de oluşturabilirsiniz. Sitede bu üç kahve dışında onlarca seçenek olduğunu da belirtelim. Üstelik hepsinde şeffaf bir şekilde tat profillerini ve yetiştirme şartlarını görebilirsiniz. 

Mithra Coffee’yle Evinizin Baristası Olun!

Dışarıda kahve içerken genellikle sosyalleşmenin peşinde olup lezzetleri kaçırabiliyoruz. Ya da çok para verdiğimizi düşünüp andan yeterince keyif alamayabiliyoruz. Oysa evimizde kahve demleyerek kendimize özel bir zaman yaratabilir, çok daha uygun fiyata nefis lezzetler deneyimleyebiliriz. Üstelik aynı kahveyi farklı ekipmanlarda, farklı miktarlarda ve farklı sürelerde demleyerek sonuçları test edebilir; damak tadımızı daha da geliştirebiliriz.

Bu yolda Mithra Coffee her anlamda yanımızda duruyor. Nitelikli kahveleri, kaliteli demleme ekipmanlarını ve faydalı bilgileri tek bir yerde topluyor. Bize de 3. nesil kahve dünyasını evimizde en pratik şekilde keşfetmek kalıyor. Siz de uygun fiyata farklı lezzetler denemek için site üzerinden damak tadınıza uygun kahveyi seçebilir; hayat tarzınıza en uygun ekipmanı bulabilir; blog yazıları sayesinde kahvenizin potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıdatabilirsiniz.

Mithra Coffee, aynı gün kargo ve teslimat hizmetleriyle de kahveseverlerin yüzünü güldürmeyi başarıyor. Site üzerinden hafta içleri 12.00’a kadar verdiğiniz siparişler İstanbul’da aynı gün özel kuryeyle teslim ediliyor. İstanbul dışındaki şehirlerde ise 14.00’a kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargoya veriliyor. Böylelikle ekipmanınız ve kahveniz size en kısa sürede ulaşıyor.