Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda İstanbullun Fethi Temasıyla gerçekleştirilen yarışma süresince dünya ve Türkiye’de derece almış robotlar ve okulların teknoloji çalışmaları sergilendi. 26 okul, 46 ekip, 109 yarışmacı ilk üçe girebilmek için ter dökerken birincilik ve ikincilik ödüllerini; İki Eylül Ortaokulu göğüsledi. Üçüncülüğü; Gaffar Okan Ortaokulu aldı. Dereceye giren ekip ve okullara; 3D Yazıcı, drone, mbot , her öğrenciye altın, saat madalya sertifika kupalar ve kitap hediye edildi 

Program açılış konuşması; Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt teknolojide millileşmenin öneminden bahsetti. Öğrencilerin desteklenmesinin önemine değinen Cırıt, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Açılış konuşmasında söz alan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü aynı zamanda Eskişehir Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Osman Anıl; "Bu çalışma Eskişehir’de bir ilk ve ilk çalışmamız 15 yıl önce bu salonda başlamıştı. Yine bu salonda yarışmamıza devan ediyoruz. Bu bizim için çok manidardır. Bu yarışma önümüzdeki yıllarda daha da profesyonelleşerek devam edecektir" dedi. 

Program sonu ödül töreni ise; Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, yarışmacılara hediyeleri takdim etmesiyle son buldu.