Dünyanın en büyük robot yarışması olarak Guinnes Rekorlar kitabına giren “VEX IQ Off Season” turnuvasında 11 şehirden katılan minikler 2 alanda yarıştı.

Kategorilerine göre yarışmaların sonucunda 2 takım birinci olurken 2 takım da ikincilik elde etti.

Yarışmanın finaline kalan Çağatay Burak Kaya ve Mete Perkgöz, “Turnuvaya katılırken birinciliğe göz diktik. Diğer robotların belli bir kapasitesi varken bizim robotumuzun bir sınırı yok. Robotu tasarlamak 1-2 ay sürdü. 4-5 ay da robotları yapmak için sürdü. Hedefimiz Amerika’ya gidip dünya şampiyonu olmak. Tüm ülkelerden öğrenciler katılıyor bu yüzden o yarış daha zorlu. Her sene sezon içinde yapılan turnuvaya göre jüriler bir takımı Amerika’ya yolluyor” şeklinde konuştu.

Eskişehir’de ilk kez gerçekleşti: Okul Müdiresi Berrin Kalyoncuoğlu, “Gösterilen bu yoğun ilgi tabii ki Çağdaş ailesi olarak bizleri çok mutlu etti. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğrencileri, konukları ağırlamaktan mutluyuz. Her alanda ilimizde öncülük ettiğimizi ve bu konuda bizden destek isteyen her okulumuza yardımcı olabileceğimizi içtenlikle paylaşmak istiyorum” dedi. 

Proje Koordinatörü ve aynı zamanda Bilişim ve Teknoloji Öğretmeni Esen Uluhan, “Gösterilen bu yoğun ilgi tabii ki Çağdaş ailesi olarak bizleri çok mutlu etti. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğrencileri, konukları ağırlamaktan mutluyuz. Her alanda ilimizde öncülük ettiğimizi ve bu konuda bizden destek isteyen her okula yardımcı olabileceğimizi içtenlikle paylaşmak istiyorum” dedi.