Temel atma töreninde Özaydemir; merkezin, maliyeti ve teknik özellikleri hakkında detaylı bilgi vererek, merkezin içinde yer alacak ekipmanlarla KOBİ'lerin ve Teknopark'ta faaliyet gösteren firmaların tasarım ve prototip imalatlarının yapılacağını belirtti. Özaydemir, binanın toplam alanının 1000 metrekare olup, yapı ihale bedelinin 1 milyon 580 bin TL olduğunu dile getirdi. 

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, AB Mali Programları Daire Başkanlığı tarafından yürütülen IPA II (Katılım Öncesi Yardım Aracı) kapsamında Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ETGB) Yönetici Şirketi Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı A.Ş.’nin Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi (ETİM) projesi desteklenmeye hak kazanan öncelikli projeler arasında 1. grupta yer alıyor. 23 Ocak 2018 tarihinde AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Christian Berger'in himayelerinde düzenlenen törenle protokoller imzalandı. Proje, teknik danışmanlık ve ekipman tedariki olmak üzere iki bileşenden oluşuyor. Teknik danışmanlık 1 milyon 356 bin Euro, tedarik 2 milyon 538 bin Euro bütçeye sahip olup bu bedenin yüzde 20’si TC. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kalan yüzde 80’i ise AB tarafından karşılanacak olup tamamı hibedir. 

Projenin amacı; havacılık, raylı sistemler, makine imalat, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin rekabetçiliğini arttırmak ve bu KOBİ’lerin tasarım, prototipleme ve mühendislik kabiliyetlerinin arttırılmasına katkı sağlamak. Bunun yanı sıra ileri teknoloji üretim kapasitesinin arttırılması ve dış ticaret açığının azaltılması, ETGB içinde faaliyet gösteren tasarım ve prototip imalatlarını desteklemek projenin amaçları arasında yer alıyor.  

ETİM bina inşaatının Eylül 2019’da tamamlanması hedefleniyor.