Koronavirüs salgınıyla insanların evde kaldığı dönemde oyun alışverişlerinde ciddi bir artış yaşandı. Bu artış, internet altyapılarında hemen hissedilirken, online oyun oynama oranlarının artması, Steam, PlayStation Store gibi dijital oyun mağazalarının ve YouTube, Twitch gibi oyun yayınları ve video hizmetlerinin, bant genişliği konusunda endişeler yaşayarak kısıtlamalar getirmesine sebep oldu.

Dünyada birçok ülkede “normalleşme” adıyla kısıtlamaların hafifletilerek hayatın normale dönmeye başlaması ise alışverişlerde düşüşe sebep olurken, oyun alışkanlıklarında da değişiklikler görülmeye başlandı.

Oyunfor, Temmuz 2020 verilerini açıkladı. Buna göre, temmuz ayında oyun alışverişlerinde düşüş devam etti. Pandemi döneminde yükselen oyun alışverişleri, haziran ayında %15, temmuz ayında %20 düşüş gösterdi.

Oyun alışverişlerinde haziranda en çok alışveriş İzmir’den yapılırken, temmuzda en çok alışveriş yapılan il İstanbul oldu. Bu illeri Ankara, Konya, Bursa ve Eskişehir takip etti.

Temmuz ayında en çok oynanan oyun yine PUBG Mobile oldu. Her geçen gün dünyada ve ülkemizde daha fazla oynanan oyunlardan biri olan Game of Thrones ise 2. sıraya yükseldi. Temmuz ayındaki bir diğer önemli değişiklik ise FIFA 2020’de oldu ve FIFA 21’in duyurulmasından ötürü, uzun süre sonra ilk kez sıralamaya giremedi.

En çok oynanan oyunlar:

  1. PUBG Mobile
  2. Game of Thrones
  3. League of legends
  4. Metin2
  5. Valorant
  6. Black Desert Online
  7. Dark Orbit
  8. Lords Mobile
  9. PES 2020
  10. Call of Duty: Warzone