2000’in üzerinde ekibin başvurduğu Sürü İHA Simülasyon Yarışması’nda derece elde eden Anatolia Aero Design takımının kurucusu ve danışmanı Prof. Dr. Hikmet Karakoç, ekibin 8 yıllık tecrübesi, ekibe sağlanan atölye imkânları, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin desteği ve ekipteki öğrencilerin gösterdiği özverinin bu başarıda belirleyici olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Karakoç, ABD’de düzenlenen SAE Aero Design 2016 ve 2017 yarışmalarında elde edilen birincilik ve üçüncülük derecelerinin ve TÜBİTAK UAV 2018 ve TÜBİTAK UAV 2019 yarışmalarında kazanılan birincilik ve beşincilik derecelerinin ardından, Teknofest 2020 Sürü İHA Simülasyon Yarışmasında da elde edilen ikincilik derecesinin, başarıların devamlılığı ve öğrencilerin motivasyonu için önemli olduğunu belirtti. Üniversite ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin öğrencilere ve öğrenci projelerine sağladığı imkanların önemine değinen Prof. Dr. Karakoç, sponsor ve destekçilerine teşekkür ederek büyük bir memnuniyet içinde olduğunu ifade etti. 

Takımın ikinci Danışmanı Öğr. Gör. Emre Özbek ise, takımın Savunma Sanayi’ne katkı sağlama hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi hususunda takım bünyesinde yeni kurulan Yazılım Birimi’nin önemine değinerek, yarışmaların takımın kendi yeteneklerini test etmesi için mükemmel bir ortam sağladığını söyledi. 

Bu sene kendi yazılım ve yapay zekâ birimlerini kuran ekip, 2021 yılında yapılacak olan yarışmalara katılmayı ve projeler üretmeyi hedefliyor.