Bu iş birliklerinin birisi de Softtech yazılım firması ile yapıldı ve bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmelerini desteklemek ve bir arada olmalarını sağlamak için, Softtech tarafından Eskişehir Teknik Üniversitesi İki Eylül Kampüsü’nde bilgisayar laboratuvarı kurulacak.

2019’dan bugüne Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesinde Sofftech uzmanları tarafından yürütülen seminerler sonucunda başarılı olan 21 Eskişehir Teknik Üniversitesi mezunu softtech bünyesinde tam zamanlı olarak çalışmaya başladı.

ESTÜ–Sofftech protokolü için gerçekleştirilen online toplantıda, ESTÜ ile gerçekleştirilen bu iş birliğinden son derece memnun olduğunu belirten Sofftech Genel Müdürü M. Murat Ertem, “Milli egemenlik sürecinin başladığı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, ne varsa Anadolu’da var diyoruz. Çünkü Anadolu’nun bereketli topraklarına bir el uzattığınızda size 10 el olarak geri dönüyor. Bu ilhamla birlikte Anadolu’nun farklı şehirlerindeki üniversiteleri ile de iş birliklerimizi devam ettirerek Anadolu’daki genç yeteneklere ulaşmaya devam edeceğiz. ESTÜ’nün vizyoner eğitmen kadrosu ve yönetimine Softtech ailesi adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Anadolu’daki gençlerimizle hizmet ihraç edeceğiz”

TÜBİSAD’ın dijitalleşme endeksine göre, Türkiye olarak hizmet ihracatında geride olduğumuzu belirten Genel Müdürümüz M. Murat Ertem; “Anadolu’daki gençlerimizle birlikte hizmet ihraç etmeyi hedefliyoruz. ESTÜ ile hayata geçirdiğimiz bu proje bir üniversite iş birliğinin çok ötesinde. Bu iş birliği sayesinde gençlerimizle birlikte Türkiye’nin dijitalleşme endeksine ve hizmet ihracatına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu iş birliğini meslek hayatımın en güzel işlerinden biri olarak görüyorum.’’ dedi.

“Bu iş birliği sayesinde bu süreçte birlikte yürüyebileceğimiz bir yolu açmış bulunuyoruz”

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin öğrenci odaklı bir üniversite olduğuna dikkat çekerek, “İsim olarak yeni, ancak kökleri geçmişe dayanan Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin öncelikli hedefleri arasında kurum kültürünü geçmişten aldığı güçle ileriye taşımak yer alıyor. Birlikte başarmanın gücüne inanarak yoluna devam eden üniversitemiz, bu proje ile hem ülkemize hem de dünyaya kazanım olarak dönecek bir uygulamayı hayata geçirdi. Büyük işler iş birliği gerektirdiği için birlikte başarmanın önemine tekrar değinmek istiyorum. İş birliğinin ötesinde, istihdamın yer alıyor olması bu projenin en önemli katma değerleri arasında yer alıyor. Öte yandan, nitelikli insan kaynağı yetiştirmek, nitelikli bilgi ve ürün ortaya koymak da son derece önemli. İnsana yapılan yatırım kadar değerli bir yatırımın olmadığına inanıyorum. Bu iş birliği sayesinde bu süreçte birlikte yürüyebileceğimiz bir yol açmış bulunuyoruz. ‘Mezunlarımız kadar güçlüyüz’ mottosu ile hareket ediyoruz. ESTÜ mezunlarının sadece mesleki eğitimle donatılmış bireyler değil, iyi insanlar olarak da profesyonel hayata adapte olmaları gerektiğine inanıyoruz. Öğrencilerimizin, iş birliğine, disiplinler arası çalışmaya, ekip çalışmasına yatkın, zamanı iyi yönetebilen ve ülkesini seven bireyler olması için çalışıyoruz. Mezun olduktan sonra bizleri başarı ile temsil eden ve mevcut öğrencilere de yol açan mezunlar bizim gururumuz” şeklinde konuştu.