Birçok farklı çalışmanın bütünü olarak anılan SEO’nun en önemli parçalarından biri içerik konusudur. İçerik web sitelerinde ziyaretçilere sunulan son derece önemli bir üründür. Eğer web sitesinde kaliteli ve özgün içerikler bulunmuyorsa alınacak backlinklerin ve yapılacak teknik SEO çalışmalarının herhangi bir işe yaraması mümkün değildir.

Herhangi bir içeriğin SEO’ya uyumlu olarak kabul edilmesi için belirli bir kelime sayısında olması gerekli değildir. Ancak gereksiz yere uzatılmış ve konuyu anlatmayan, anlamsız sayılabilecek içerikleri SEO çalışmaları açısından olumsuz olarak değerlendirilir. Herhangi bir sayfaya gelen kullanıcı eğer sayfadaki içeriğin tamamını okumadan siteden ayrılırsa “Hemen Çıkma Oranı” denilen değeri negatif etkiler ve arama motoru sonuçlarında sıralama kaybı yaşanmasına neden olabilir.

Belirli bir kelime sayısının üzerine çıkılmak için yazılan içeriklerde konunun gereksiz yere uzatılmasına, bütünlük ya da konu ile bağlantı kaybına bağlı olarak içeriğin tamamı kullanıcı tarafından okunmadığı durumlarda da sıralama olumsuz yönde etkilenir. Kullanıcı yazının tamamını okuduktan sonra yazının istenildiği kadar uzun yazılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Yazıların medya dosyaları ile desteklenmesi de oldukça önemlidir. Çünkü içerik yazı, resim, fotoğraf, video ve ses dosyaları ile bir bütün olarak kabul edilir. Konuyla ilgili ve daha önce internette yayımlanmamış olan fotoğraflarla birlikte yayımlanan yazılar Google tarafından daha etkili kabul edilir. İçerikle ilgili bir video çekilip Youtube’da yayınlanması ve Embed koduyla siteye etkilenmesi yazıyı bir adım daha öne taşır.

Web sitesinde yayınlanan içeriklerde herhangi bir konudan bahsedilirken sitedeki diğer içeriklere link verilmesi de oldukça doğru bir adım olarak kabul edilir. Ancak verilen linkin kullanıcıların ilgisini çekecek ve tıklamalarını sağlayacak özellikte olması önemlidir. Eğer link verilen sayfalar kullanıcıların ilgisini çekmez ve tıklanmazsa link vermek çok da fazla bir anlam ifade etmez. Simur Digital tüm SEO süreçlerinde olduğu gibi içerik optimizasyonunda da etkili çalışmalara imza atmaktadır.

Domain SEO Üzerinde Etkili midir?

Domain adının yani alan adının mümkün olduğunca kısa ve akılda kalıcı olması oldukça önemlidir. Ancak doğru adımlar atıldığı takdirde uzun ve akılda kalması zor alan adlarıyla da başarılı SEO çalışmalarına imza atılabilir. Ayrıca yalnızca keyword domain ya da kısa domain adına sahip olmak web sitesini arama sonuçlarında ön plana çıkmasını sağlamaz. Bununla birlikte yapılan SEO çalışmalarının etkili olduğu durumlarda keyword ve kısa domain adları rakipler karşısında avantaj elde edilmesini sağlayabilir.

Alan adlarının mümkün olduğu kadar uzun süreli kaydedilmesi dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. Uzun süreli kayıt edilen domain adlarının Google tarafından daha değerli olarak kabul edildiğine dair bir görüş bulunmaktadır.

Hostingin SEO’ya etkisi olup olmadığı da en çok merak edilen konulardan biridir. Hosting SEO’ya etki eden en önemli faktörlerden biridir. Eğer web sitesinin barındırıldığı hosting teknik açıdan yeterli özelliklere sahipse yani web sitesini ziyaret eden kullanıcılar hosting kaynaklı geç açılma, donma gibi problemler yaşamıyorsa ve 5xx hataları alınmıyorsa hosting kaynaklı SEO problemleri yaşanması olasılığı oldukça düşüktür.

SSL sertifikaları da domain konusunda olduğu gibi tek başına SEO açısından etkili bir unsur olarak kabul edilmez. Bununla birlikte Google SSL sertifikası kullanımını desteklediğinden SSL sertifikası ile yayın yapan web sitelerinin rakipleri karşısında avantajlı olacağı kabul edilir. Organization Validation yani OV SSL olarak bilinen kuruluş tarafından onaylanmış SSL sertifikasının SEO süreci açısından önemli bir katkısı olduğu düşünülür.

Dünyadaki birçok web sitesinin kullandığı WordPress ve Joomla gibi sistemler de SEO uygulamaları açısından oldukça avantajlı olarak kabul edilir. Açık kaynak kodlu scriptler olan WordPress ve Joomla on binlerce yazılımcı tarafından geliştirilmeye devam etmektedir. Hemen her ay yayımlanan güncellemeler sayesinde bu yazılımlar günümüz web teknolojisi ile uyumlu hale getirilmektedir.

SEO Uygulamaları Hakkında Merak Edilen Her Şey Bu Kitapta

SEO 101 kitabı bu konu hakkında bilgi edinmek isteyen kişilere SEO’nun ne olduğunu uygulamalı bir şekilde öğretmeyi başarmaktır. Okuyuculara SEO’nun ne olduğunu ve nasıl çalıştığını uygulamalı bir şekilde gösteren nadir kitaplardan biri olan SEO kitabı SEO’yu en ince ayrıntısına kadar öğrenmek ve kendini bu konuda geliştirmek isteyen kişiler için bir hazine niteliğindedir.

2018 yılında yeni nesil bir kitap olarak yayımlanan SEO 101 kitabı Google algoritmaları ile uyumlu olması ile ön plana çıkar. Okuyucularına Google algoritmaları, domain ve hosting seçimi, site kurulumu, site içi ve site dışı SEO çalışmaları alanında çok şey katma konusunda iddialı olmasının en önemli nedeni tüm bu çalışmaları uygulamalı bir şekilde göstermesi, SEO’nun nasıl yapılması gerektiğini çok iyi bir şekilde öğretmesidir. Bu kapsamda SEO 101 kitabı yeni bir projeye başlanacağı sırada yapılması ve yapılmaması gerekenleri uygulamalı şekilde anlatır. Bu sayede okuyucular projelerine iyi bir başlangıç yapabilir ve sitelerinde organik trafik artış avantajı yaşayabilirler.