Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek amacıyla yürüttüğü ‘DENEYAP’ projesi tüm Türkiye’ye yayılacak. İlk etapta 12 ilde hizmet verecek atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar “Öğrenciler aldıkları eğitim sonucunda takımlar oluşturarak Teknofest gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanıyorlar. Bu sayede kendilerini geleceğe hazırlamış oluyorlar” dedi. 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank bu atölyeleri gördü ve bu konsepti tüm Türkiye’ye yayma kararı aldı. Şu anda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde 81 ilde 100 ‘Deneyap’ projesi başladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak gönüllülerimizin sonuna kadar arkasındayız. Geliştirdiğimiz içeriklerle, projelerle çalışmaları paydaş olarak destekliyoruz. İlk etapta 12 ilde ‘Deneyap’ teknoloji atölyesi açılacak. Bu iller Hakkari, Ankara Erzurum, Trabzon, Konya, Manisa, Antalya, Edirne, Eskişehir, İzmir gibi 12 ilimiz var. Bu illerimiz de gençlerimizi 17 Mart’ta yapılacak olan sınava davet ediyoruz. Bu sınavın ilk aşaması ardından bir proje ödevi yapılacak. Bu illerdeki ortaokul ve lisedeki gençlerimiz internet sitemizden başvuru yapıp takip edebilirler” dedi. 

YAPAY ZEKADAN NANOTEKNOLOJİYE: Öğrencilerin aldığı eğitim sonucunda kendilerini geleceğe hazırladığını belirten Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Biz Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak teknoloji üretin bir Türkiye olarak yola çıktık. 2017 yılında geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek üzere İstanbul’da ‘Deneyap’ teknoloji atölyeleri kurduk. Hali hazırda 15 tane ‘Deneyap’ atölyemiz var bu atölyelerde geleceğin teknolojilerinde önem arz eden konularda eğitim alan 1500 öğrencimiz bulunuyor. Öğrenciler burada robotik ve kodlamadan üretim tasarıma, yapan zekadan nanoteknolojiye, mobil yazılı geliştirmeden siber güvenlik teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede 3 yıl boyunca eğitim alıyorlar. Aldıkları eğitim sonucunda takımlar oluşturarak Teknofest gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanıyorlar. Bu sayede kendilerini geleceğe hazırlamış oluyorlar” diye konuştu.