Sosyal medya yönetimi her geçen gün yarış haline geliyor. Firmalar ise bu yarışı sürdürmeyi seviyor. Yeniliklerin öncüsü olmayı başarabilen ise kazanıyor. Fakat yenilikleri getirmekle birlikte devamlılığı da sağlaması gerekir.

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?

Sosyal medya yönetimi şimdiki zamanda en çok tercih edilen bölümdür. Şirket yetkilileri ne kadar iyi kullanırlarsa iş olarak dönüşü o yönde ileri gider. Mevcutta olan markanızın imajını korumaya devamlılık sağlarsınız. Müşterilerinizi elde tutup devamlı yeni müşteri akınına uğramak için sosyal medya yönetimi yapmanız gerekir.

Belli aşamalar dâhilinde sosyal medya yönetimi devam eder. Mevcut rakipleri ya da oluşabilecek rakiplerinin neler yaptığını araştırır. Yenilenin ilk sosyal medya siz olursunuz. Bu yenilikleri önceden öngördüğü için trendlerin sahibi siz olursunuz. Böylelikle aktif müşteri potansiyeliniz de sürekli artış gözükür.

Profesyonel Sosyal Medya Yönetimi

Şirketlerin aktif olarak kullanması gereken sosyal medyalar (facebook, instagram, twitter) gibi hesapların yönetimini iyi yapmaları gerekir. Aktif olarak her gün yenilenen durumları paylaşım yapmaları gerekir. Tek bunları değil gerektiği an da başka sosyal medyaları da inceleme ağına katması gerekir.

Bunu tek başına yapamayacaklarından dolayı çoğunlukla profesyonelleşmiş ajanslarla sosyal medya yönetimi üzerine çalışmak isterler. Bu esnada da kendileri için logo hazırlığı yapmaları gerekir. Ancak öncesinde logo tasarımı fiyatları konusu öğrenilmelidir.

Sosyal medyanın gücü her geçen günlerde yadsınamaz hale geliyor. Müşterilerle birlikte insanları cezp etmek için sosyal medya yönetimi aktif kullanmak yeterli.

Kurumsal Kimlik Nedir?

Kurumsal kimlik firmanızın herkes tarafından bilinen ve algılanan kimliğidir. Şirketler, vakıflar ve firmalar kurumsal kimlik bünyesinde yer alırlar. Şirketlerin karışmasını engellemeyi kurumsal kimlik sayesinde olur. Kurumsal kimlik yeniden yapmak isteyen firmalar yaşanılan zamanla birlikte güncel olması gerekli. Kişilerin baktıkları zaman kurumsal kimliklerine tekrardan baktırması gerekir. Unutamayacağı kimlik olması gerekir.

Kurumsal Kimlik Oluşturma Aşamaları

Ajansla anlaşma yaptıysanız birlikte kararlar alıp son aşamaya ulaşmanız gerekir. Burada hem firma sahibinin hem de ajans çalışanın birlikte çalışmalar yapması gerekir. Firma sahibi kurumsal kimliğini belirgin hale getirmesi gerekir. Sonralardan değişim yapılmaması gerekir. Kesinleştirdiği bu kimliği ajans çalışanına istediklerini ve istemediklerini anlatarak devam eder.

Ajans çalışanı ise belirtilen süre zarfında şirket yetkilisinin dilediği gibi kurumsal kimlik çalışmalarını yapar. Son aşama olarak tekrardan görüşerek kurumsal kimlik onaylanır ya da onaylanmaz ise değiştirdikten sonra onaya gider.

Burada önemli noktalar arasında şirket yetkilisinin kurumsal kimlik yapılması için belli bir müddet verilmesi gerekir. Çünkü kurumsal kimlik çalışmaları bir anda olan çalışma türlerinden değildir. İlk önce araştırılma yapılması gerekir. Bu araştırmalar hatta yeniliğe açık olup olmadığı sorgulanması gerekir. Diğer rakip firmalardan daha önde bir kurumsal kimlik oluşturulması gerekir.

Başarılı Bir Kurumsal Kimlik Oluşturmak İçin Neler Yapıyoruz?

Bir kimliği oluşturabilmek için ilk önce neye kimlik yapılacağını araştırma altına alınması gerekir. Hangi şirketin kurumsal kimliği oluşturulması gerekiyorsa şirketin bugüne kadar hangi logo ile var olduğunu ölçmek gerekir. Kurumsal kimlik ile şirket logosu birbirleri ile uyumlu olmalıdır.

Firmanın ismi kurumsal kimlik için önemli yer arz eder. Firma ismi ne kadar etkileyici ise kurumsal kimlik de o yönlü başarı kat eder. Firmanın sloganını oluştururken akılda kalması ve dillere takılması gerekir. Böylelikle firma adı unutulmaz. Marka kurumsal kimliği, kurumsal kimlik ise sloganın başarılı olmasında yanında olur.

Logo Tasarımı Nasıl Olmalı?

Logo tasarımı da en dikkat çekici yer boyutudur. Tasarı şekilde yapılan boyutlar kişilerin gözlerine nasıl hitap edeceğine bakılması gerekir. Yazı boyutları ile birlikte renkler de uyumlu olması gerekir. Boyutuna göre logo tasarımı fiyatları da farklıdır.

Logo Tasarım İstenirken Bilinmesi Gerekenler

Logo tasarım renklerle uyumlu olması okuyan kişinin hislerine dokunmasını sağlar. Bilinçaltını etkileyen renk ve yazılar logo tasarımının en büyük vazgeçilmezidir. Bu sayede hazırlanan logo tasarımı fiyatları ile de dikkat çeker.