Rektör Çomaklı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İki bin yılı aşan devlet tarihimizde gemileri karadan yürüten Fatih Sultan Mehmet’in azmi ve cesaretinden, Vecihi Hürkuş’un hayallerine, Devrim mucizesinden; İHA, SİHA, MİLGEM ve ilk denizaltımız Piri Reis’e, yolları denizin altından geçiren Avrasya Tüneli’ne veyeni yerli ve milli otomobilimiz TOGG’a kadar medeniyet mührümüzü taşıyan daha nice eserle Cumhuriyetimiz geçmişten aldığı güçle geleceği şekillendirmeye devam ediyor.

Türk mühendislerimiz tarafından 1961 yılında tamamıyla Eskişehir'de tasarlanıp geliştirilen ilk yerli otomobilimiz Devrim’den sonra tüm hakları ülkemize ait olan yeni yerli aracımız Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, "Bugün tarihi bir güne, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşmesine şahitlik ediyoruz." sözleriyle tanıtıldı. 

Devrim’in memleketi Eskişehir’in ilk yükseköğretim kurumuAnadolu Üniversitesi olarak bu tarihi güne şahitlik etmenin gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, Milli İktisat Kongresiyle başlayan milli ve bağımsız ekonomi anlayışının sonucu olarak hayata geçirdiği, daha Cumhuriyet’in ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan fabrikalardan Demokrat Parti dönemi ağır sanayi hamlesine, ilk milli lokomotiflerimiz Karakurt ve Bozkurt’tan Devrim otomobilinin mucizevi üretimine ve bugün, her türlü hain girişime ve engellemeye karşın milli irade ile gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmekte olan askeri ve sivil alandaki teknolojik yatırımlarımıza kadar hedeflerine doğru ilerlemeye kararlılıkla devam ediyor. 

Devrim arabaları mucizesindenyerli ve milli otomobilimizTOGG’un yapımına, neredeyse bir asrı devirecek ve Cumhuriyetimiz’in medarı iftarı olan atılımlarımızın hayata geçirilmesine vesile olan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere muasır medeniyetler düzeyini aşma hedefine ulaşmamız için canla başla çalışmış devlet büyüklerimize ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a milletimiz adına saygı ve şükranlarımı sunarım.”