TÜLOMSAŞ, TCDD Taşımacılık ve ASELSAN teknik ekiplerinin yoğun çalışması sonucu ortaya çıkan yeni nesil HİBRİT Lokomotif, Innotrans 2018 fuarında görücüye çıktı. HİBRİT Lokomotif herhangi bir lisans altında olmadan üretilen ilk yerli lokomotif olması nedeniyle de önem taşıyor. 

TÜLOMSAŞ, TCDD Taşımacılık ve Aselsan işbirliğinin bir ürünü olan HİBRİT Lokomotif, TCDD Taşımacılık için TCDD’nin bağlı ortaklığı olan TÜLOMSAŞ tesislerinde üretildi.

TCDD Taşımacılık A.Ş. TÜLOMSAŞ ve ASELSAN işbirliği ile Dizel Elektrik lokomotif platformu kullanılarak yerli imkanlar ile HİBRİT Manevra Lokomotifine dönüştürülmüş ve bir adet prototip imalatı TÜLOMSAŞ tesislerinde başarıyla gerçekleştirildi.

Bu proje ile ülkemiz ilk kez, milli olarak bir HİBRİT Manevra Lokomotifinin tasarım ve üretimi gerçekleştiren dünyada bu teknolojiye sahip dördüncü ülke oldu. Aynı zamanda TCDD Taşımacılık A.Ş verimli ve çevre dostu HİBRİT Manevra Lokomotiflerini kullanacak dünyadaki ilk tren işletmecilerinden birisi olacak.

Hibrit teknolojisiyle yüzde 40 yakıt tasarrufu sağlayacak olan Lokomotif, güçlü hatlara sahip modern dış stil tasarımı ve ergonomik konsol tasarımı ve geniş görüş açısına sahip.