Araç taşıma vagonu, otomobil, hafif ticari araç, minibüs, panelvan ve traktör gibi motorlu araçların ithalat, ihracat ve yurt içi taşımacılığında kullanılmak amacıyla kapalı ve ikiz vagon olarak dizayn edildi. Kapalı vagon konstrüksiyonu ile taşınan araçlar için atmosfer koşullarının yanı sıra dış müdahalelere karşı koruma sağlanıyor.

TÜLOMSAŞ tarafından yapılan açıklamada "6 adet otomobil ve 6 adet hafif ticari araç olmak üzere toplamda 12 adet araç alabilen araç taşıma vagonunun, farklı araç yüksekliklerine göre ayarlanabilen elektrik ve manuel kumandalı hareketli platformu bulunmaktadır. Hareketli platformun aşağı indirilmesi sureti ile de panelvan, minibüs ve traktör taşınması da mümkün hale gelmektedir.

Karayolunda 200 araç 34 tır ile taşınırken,  aynı sayıda aracı bir tren dizisi 17 Araç Taşıma Vagonu ile sevk edilebilmektedir. TSI Sertifikası ile Avrupa demiryolu ağında da taşımacılık yapabilen  Araç Taşıma Vagonu bu yönüyle Avrupa ve Dünya pazarı için de rekabetçi bir üründür. Karayolunda 200 araç 34 tır ile taşınabilirken,  aynı sayıda aracı bir tren dizisi 17 Araç Taşıma Vagonu ile sevk etmektedir.

TSI Sertifikası ile Avrupa demiryolu ağında da taşımacılık yapabilen  Araç Taşıma Vagonu bu yönüyle Avrupa ve Dünya pazarı için de rekabetçi bir üründür" denildi.