Teknoloji dünyasında torrent kelimesini duyduğunuzda, genellikle çeşitli bilgileri barındıran ve meta verileri içeren bir bilgisayar dosyasına atıfta bulunur. Bir torrent dosyası normalde .torrent uzantısıyla birlikte gelir, ancak dağıtılacak gerçek içeriği içermez. Bu bilgi daha sonra gerçek dağıtım için uTorrent, Transmission veya BitTorrent gibi bir BitTorrent yazılımı tarafından kullanılacaktır - bu, kullanıcıların torrent dosyalarını kişisel bilgisayarlarına kolayca indirmelerini sağlar.

Torrent Dosya İndirme Nasıl Çalışır?

İnternetten bir şey indirdiğinizde, genellikle bir indirme düğmesine tıklarsınız ve dosyalar bilgisayarınıza hızlıca gelir. Torrent bundan farklı şekilde çalışır: tek bir sunucudan bir dosya almak ve bir bütün indirmeyi yapmak yerine, bir torrent (“izleyici” olarak da bilinir) büyük dosyayı parçalayıp paketler adlı küçük parçalara böler. Bu paketler bir sunucuda bütünüyle bulunur, ancak aynı zamanda indirdiğiniz aynı dosyayı indiren bir bilgisayar ağında da paylaşılır. Bu ağda aynı dosyanın biraz farklı kısımlarına sahiptir. Karşıdan yüklediğiniz torrent dosyası, hangi paketin kime ait olduğunu ve indirdiğiniz yeri değiştirenlerin kaydını tutar. Her torrent indiren kişi küçük bir mini sunucu gibi davranır. Bu, genel ağ yükünü önemli ölçüde azaltır ve sınırlı bant genişliğinde çalışanlar için çok ilginç kılar; Dezavantajı ise, indirirken, İnternet bağlantınızdaki yükü artırarak da yüklüyor olmanızdır. Sonuç olarak, indirme işlemi doğrudan indirmeye göre daha yavaştır; genellikle, başlangıçta çok daha yavaştır ve ilerledikçe hızlanmaya başlar. Bu, indirme hızınızın ve yükleme hızınızın belirli bir dereceye kadar bağlı olması ile ilgilidir: torrenti ne kadar fazla yüklerseniz, karşılığında o kadar fazla hız alabilirsiniz. Torrentleri yavaşlatan bir diğer faktör, indirme bağlantısının genellikle daha az kararlı olmasıdır, bu nedenle doğrudan indirmelerde alıştığınızdan daha fazla kesinti görmeyi bekleyin. Çok hızlı bir bağlantı kullanıyorsanız, bu fark önemsizdir, ancak daha yavaş bağlantıya sahip kişiler kendilerini sürekli yavaşlamada hayal kırıklığına uğrayabilirler.  

Yerli Torrent Sitesi Rekor Kırıyor

Türk yerli torrent film indir sitesi olan METHBOX. COM, her geçen gün daha fazla ziyaretçiye ulaşarak, rekorlar kırmaya devam ediyor. 2019 yılının Ekim ayında 100.00'den fazla torrent indirmesini gerçekleştiren site kendi alanında başarılara doğru koşuyor. Eğer kaliteli bir torrent indir sitesi arıyorsanız mutlaka bu siteyi ziyaret etmelisiniz. Eğer site üzerinde aradığınız torrenti bulamıyorsanız, eklenmesi için yetkililere bildirebilirseniz. Bu sayede torrent dosyasını aramak için internette vakit kaybetmemiş olursunuz. Site sadece torrent film paylaşmamakla beraber oyun, program gibi alternatif torrent dosyalarda paylaşmaktadır. 1337x 'in Türkiye'deki en büyük faliyet gösterdiği bu siteyi zaman kaybetmeden ziyaret etmenizi öneririz.