Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, maktul Muhammet Tazegül'ün (28) yakınları ile "taksirle adam öldürmek" suçundan tutuksuz yargılanan sanıklar Ferhat S. (18), Çetin S. (30), Fehmi S. (54) ve Rıdvan S. (29) ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Maktulün annesi Fatma Tazegül (52), duruşmada, düğün merasiminde halay çekilirken silahların ateşlendiğini belirterek, "Biz düğünde misafirdik. Halayda silah atılıyordu. Birden 'Adam vuruldu' dediler. Baktım ki vurulan benim oğlummuş. Herkes olayı gördü. Şikayetçiyim." dedi. 

Mahkemede tanık olarak dinlenen Ersin S. (23) de olayın yaşandığı an hiçbir şey görmediğini ifade ederek, "Ben düğünün sahibiyim. Damat yani. Maktulü kimin vurduğunu görmedim." diye konuştu.  

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumlarının devamına hükmederek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi. 

Geçen yıl nisan ayında, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Babadat Mahallesi'ndeki düğün töreninde, düğün sahibi Fehmi S, halay esnasında av tüfeğiyle havaya ateş etmişti. Daha sonra silahı arabaya götürmeye giden Çetin S'ye seslenen ve kendisinin de ateş etmek istediğini söyleyen Ferhat S, av tüfeğini ağabeyinin elinden almaya çalışmış, bu esnada tüfeğin ateşlenmesi üzerine halay çekenler arasında bulunan Muhammet Tazegül karnından vurulmuştu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılan Tazegül, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.