4 yıldır kapak toplayan okul ihtiyaç sahiplerine tekerlikli sandalye ulaştırıyor. Şuanda 50 bin üzeri kapağı olan okul, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte 100 bin kapağa ulaşarak akülü sandalye almak. Engelli insanların hayatlarına dokunan öğretmen ve öğrenciler engelli bireylerin tek başlarına hayatlarını idame etmesi için kampanyayı devam ettiriyorlar.

Yıllardır devam eden kampanya hakkında okul müdürü Kenan Demirel, “Mavi kapak kampanyamız yaklaşık 4 yıldır devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın uhdesindeki sıfır atık projesi kapsamında değerlendirerek hedefimizi yükseltip devam etmeye karar verdik. Daha önce mavi kapak projemizde ihtiyacı olan yaşlı insanlara tekerlekli sandalye temin etmiştik. Ancak sınıf öğretmenimiz bir öneriyle geldi ve ‘Bunu kimseye bağımlı olmadan akülü bir tekerlekli sandalyeye çevirebilir miyiz?’ dedi. 'Tabii ki dedik' ve okul olarak hep beraber kampanyayı başlattık. Eğitim kurumunun çevreyle ilişkisi de önemli. Bizim mahallemizde bulunan insanlarımızın, velilerimizin ve öğrencilerimizle aynı apartmanda yaşayan insanların bu projeye katkı vermelerini bekliyoruz” dedi.

Hedef 100 binin üzerinde kapak: Kampanyayı başlatan sınıf öğretmeni Zafer Arslan, 30 bin kapak toplayarak 3 tekerlikli sandalye aldıklarını söyleyerek, “Öğrencilerimizle birlikte mavi kapak projemizi 4 yıldır sürdürüyoruz. Bundan önce 30 bine yakın kapak topladık ve 3 tane tekerlekli sandalye alarak 2 tanesini engelli yaşlılarımıza verdik. Şuanda 50 binin üzerinde kapağımız var, ama bizim amacımız akülü tekerlekli sandalye alıp insanların daha özgürce hareket edebilmelerini sağlamak ve engellerini aşabilmek. Bu konuda da öğrencilerimizi her yıl teşvik ediyoruz” dedi. Arslan son olarak velilerden ve diğer vatandaşlardan da yardım beklediklerini söyledi.