Anadolu Efes çalışanlarından oluşan Anadolu Efes Gönüllüleri yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında getirilen kısıtlamaların hafifletilmesiyle hareketlenen sahillerde ve açık alanlarda çöp artışının yaşandığını gözlemleyerek harekete geçti.

İstanbul Caddebostan’da Büyükşehir Belediyesi görevlileri ile birlikte gerçekleştirilen çöp toplama projesinin toplumsal farkındalık yaratmasının ardından, faaliyetin ikincisi Eskişehir’de yapıldı. Anadolu Efes gönüllüleri, Tepebaşı Belediyesi işbirliği ile Porsuk kenarındaki alanda çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi.

Anadolu Efes Gönüllüleri çöp toplama faaliyetlerini farklı şehirlerde sürdürmeyi planlıyor.

Anadolu Efes Gönüllüleri hakkında

Anadolu Efes Gönüllüleri, Anadolu Efes çalışanlarından oluşuyor. Şirketteki her çalışan gönüllülük projelerine katılarak sosyal fayda yaratmaya katkı sağlayabiliyor.

Anadolu Efes Gönüllüleri çöp toplamak, ormanlık alanda sokak hayvanlarını beslemek, İstanbul Maratonu’nda STK’lar adına koşmak gibi geniş bir alanda gönüllülük faaliyetleri gerçekleştiriyor. Projeler çalışanların öneri ve görüşleri ile hayata geçiriliyor. Şirketin dayanışma kültürünün önemli bir parçası olan gönüllülük projeleri kapsamında her ay en az bir çalışma gerçekleştiriliyor.

Anadolu Efes’in Sosyal Fayda Projeleri hakkında

Toplumsal konulara duyarlılığı yüksek ve sosyal fayda projelerine yatırım yapan bir şirket olan Anadolu Efes, STK’lar ve diğer kurumlarla sıkça iş birliği yapıyor. Bu kapsamda şirket Ahbap Derneği ile Dayanışma Birlikte Güzel, Kendine Has Dayanışma, WWF ile İyilik İçin Koş, Gelecek Tarımda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gelecek Turizmde gibi birçok projeyi hayata geçirdi.