Eskişehir’den çıkarak 5 saatlik bir yolculuk sonucu Ertuğrulgazi türbesine ulaşan 6 Atlı Spor Kulübü üyesi, burayı ziyaret ettikten sonra bir gece konaklayarak Eskişehir’e döndüler. Yolculuk boyunca vatandaşların yoğun ilgileriyle karşılaşan kulüp üyeleri, toplamda 100 kilometre yol yaptılar. Farkındalık oluşturmak amacıyla bu organizasyonu yaptıklarını söyleyen Eskişehir Ertuğrulgazi Atlı Spor Kulübü Başkanı Mustafa Çelik, Sultan Abdülhamit Han’ın muhafıza alayını oluşturan Ertuğrul alayına ithafen kulübe bu isimi verdiklerini söyledi. 

"Bu işten herhangi bir kazancımız, maddi çıkarımız yok": Eskişehir Ertuğrulgazi Atlı Spor Kulübü Başkanı Mustafa Çelik, Eskişehir'de gönüllülük esasıyla bir araya geldiklerini ve hiç bir maddi çıkar gütmediklerini söyleyerek, "Arkadaşlarımızla birlikte 2 gündür yollardayız. Dün Eskişehir’den başlayan yolculuğumuz 5 saatlik atlı yolculukla Söğüt’e ulaştık. Bilecik Söğüt’te Ertuğrul Gazi Türbesi ve Kuyulumescit ziyaretinin ardından bir gece konaklama ile bugün tekrar yola çıktık ve aynı güzergahtan Eskişehir’e ulaştık. Amacımız farkındalık oluşturmaktı. Biz 2013 yılında Eskişehir’de kurulmuş bir kulübüz. Kulübümüzün ismini Sultan Abdülhamid Han’ın muhafız alayını oluşturan alayına ithafen bu ismi verdik. Muhafız alayını oluşturan askerler, Eskişehir’den seçilen askerlerdi. Bunlar, özel askerlerdi. Bizler, kulüp ismimizi onlara öykünerek oluşturduk. Eskişehir’de bir araya gelen gönüllüleriz aslında. Bu işten herhangi bir kazancımız, maddi çıkarımız yok. Arkadaşlarımızın hepsi kendi imkanlarıyla atlarını besliyorlar. Atlarla doğada olmak bizim için önemli" dedi. 

"İki canlının birlikte yapabildiği en güzel sporlardan birisi": İpekyolu güzergahı üzerinden ve 100 yıldır atların geçmediği yollardan geçtiklerini ifade eden Kulüp Başkanı Çelik, iki canlının birlikte yapabildiği en güzel sporlardan birisi olduğunu söyleyerek konuşmasına şu şekilde devam etti: Kıyafetlerimiz de, atalarımızın giydikleri elbiselerden oluşuyor. At üzerinde bu hissi yaşamak, insanları atlı sporlara yönlendirmek için yaptık. Atlar bizim dünyamızdan çıkalı uzun yıllar oldu. Bizler doğadan uzaklaştıkça farkında olmadan birçok şeyden uzaklaşıyoruz. İki canlının birlikte yapabildiği en güzel sporlardan birisi. Bu aslında o kadar da zor değil. İmkanlar dahilinde, vakit ayırabildikçe, emek ve sevgi verdikçe atlarla aranızda güzel bir bağ oluşuyor. Bunu da böylece anlatmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki rotamız Bursa Osmangazi Türbesi olacak. Bunu da Domaniç-İnegöl rotası üzerinden gerçekleştirmek istiyoruz. Hava şartlarına göre 4 günlük bir seyahatin ardından tekrar Eskişehir’e dönmeyi planlıyoruz.