Boşanma davası açmak isteyen birçok kişinin merak ettiği konulardan birisi sürecin ne kadar sürdüğüdür. Boşanma davası için doğrudan bir tarih verilemez çünkü her boşanma davası bir değildir. Tek celsede boşanmakta mümkündür, davanın uzaması da mümkündür. Burada davanın anlaşmalı mı yoksa çekişmeli mi olduğu önemlidir. Anlaşmalı bir boşanma söz konusuysa tek celsede karar verilir ve bu da davanın görüldüğü mahkemenin yoğunluğuna göre ortalama bir kaç aydır, hatta bazen daha kısa da olabilmektedir. Eğer anlaşmalı değil de çekişmeli boşanma söz konusuysa durum bu şekilde olmayacaktır. Çekişmeli boşanmalarda süreç çoğu zaman özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde en az bir sene gibi vakitler almaktadır. Tabi her çekişmeli boşanma davası da bir değildir. Taraflar arasındaki ihtilaf ve tarafların talepleri ne kadar fazlaysa dava da o kadar uzayacaktır.

Boşanma davasında önemli olan faktörlerden birisi de avukat desteğidir. Boşanma davası açmak istediğiniz takdirde bir avukat tutmak zorunda değilsiniz ancak sürecin daha hızlı işlemesini istiyorsanız bir avukat bulmanız gerekir. Avukatlık büroları bu konuda size detaylı bilgi sağlarlar. Nişantaşı avukatlık büroları gibi çeşitli bürolar size hukuki konularda bilgi sağlayabilirler. Bu sayede süreç hakkında daha geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.

Eşlerden Birisi Boşanmak İstemezse Boşanma Süreci Uzar Mı?

Boşanma davasını etkileyen en önemli faktörlerden birisi eşlerin tutumudur. Bu yüzden eşlerden birisi boşanmak istemiyorsa sürecin uzayacağını söyleyebiliriz. Eğer iki taraf da boşanmayı istiyorsa süreç olabildiğince kısa olur. Tabii ki yine davaya ilişkin klasik prosedürler işler ve bu belirli bir zaman alır. Bu zaman tamamlandığıysa taraflar onay verdiği için boşanma sürecinde bir zorluk çıkmayacaktır. Eğer taraflardan birisi boşanmak istemiyorsa uzlaşma gerçekleşmemiş olur. Bu durumda yeni bir süreç başlatılabilir, bu süreç ise çekişmeli boşanma davasıdır. Bu sürecin uzunluğu boşanma davası ne kadar sürer başlığında anlatılmıştır. Boşanma davası çekişmeli hale gelmiş olsa bile avukatlar size en iyi yolu çizmeye çalışır. Bu yüzden kendinize bir avukat bulmanız zorunluluk olmasa da doğru olabilir. Nişantaşı avukatlık bürolarından bahsetmiştik bu yüzden örneği buradan sürdürelim. Bu avukatlık bürolarına giderek Nişantaşı boşanma avukatı bulabilirsiniz ve avukatlarınız sizin en doğru şekilde hareket etmenizi sağlarlar.

Boşanma Davası Sürerken Başka Kişilerle İlişki Kurulabilir Mi?

Boşanma davanız sonuçlanıp boşanmadan ve de bu boşanma kararı kesinleşmeden, zaten dava var diye başka kişilerle gönül ilişkisi kurulabilir mi? Bu soru da yine merak edilen sorulardan bir tanesidir. Bir evliliğin sahip olması gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlardan birisi sadakat olarak görülmektedir. Bu yüzden eşler eğer resmiyette boşanmış gözükmüyorsa birbirlerine karşı bu sadakati yerine getirmelidirler. Aksi durumda ise sadakate ters davranıldığı kanısına varılacaktır. Bu durum mahkemede belirtilebilecek durumlar arasına girmiş olur. Bu yüzden bu durumun evliliğin gerektirdiği sadakat anlayışına aykırı olduğunu söyleyebiliriz. Kişiler her ne kadar kendilerini artık o evlilik içerisinde hissetmese bile resmiyette evlilerse bunun gereklerini boşanana kadar (boşanma kararın kesinleşene dek) sürdürmekle yükümlü sayılırlar. Boşanma davası sürerken ne yapılmalı, dava süreci nasıl ilerler bunları bilmiyor olabilirsiniz. Öğrenmenin en basit yolu ise avukatlara danışmaktır. Bu konularda hukuk bürolarına danışabilirsiniz. Nişantaşı’ndan yine örnek verebiliriz. Nişantaşı'ndaki hukuk büroları size boşanma davalarıyla ilgili konularda cevaplar verebilir. Böylece siz de nasıl davranacağınızı tamamıyla anlarsınız. Dilediğiniz bir hukuk bürosuna gittiğiniz zaman boşanma davası ve diğer davalar hakkında en doğru ve güncel bilgilere ulaşırsınız.