Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında Mart ayında Masal Şatosu'nu önlem amaçlı ziyarete kapatan, ve 6 aylık süreçte çocuklar için birçok online atölye ve etkinlik düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, pandemi koşullarına uygun şekilde çocuklarla buluşmaya başladı. Sınırlı katılımcı ile Masal Şatosu atölye alanında gerçekleştirilen etkinlikte çocukların okumaya karşı ilgi ve heyecan duymaları arttırılmaya çalışılırken aynı zamanda düşünme becerilerini de harekete geçirildi.

"İki Bana Bir Sana" Atölyesi'nde yaratıcı drama yöntemleri ile çocuklar eşitlik ve adalet kavramlarını sorguladı. Tartışma, konuşan kişiyi dinleme, sorgulama, düşünme gibi bir çok kazanım sağlayan çocuklar etkinlikten mutlu ayrılırken, aileler de pandemi kurallarına uygun şekilde düzenlenen etkinlik dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi'ne ve Masal Şatosu çalışanlarına teşekkür ettiler. 

Yeni atölyelerin planlandığını ve sosyal medya üzerinden ailelerin etkinlikleri takip edebileceğini ifade eden Masal Şatosu yetkilileri, Masal Şatosu Youtube hesabından da  çocukların birbirinden eğlenceli ve öğretici videolara ulaşabileceğini belirttiler.