Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin geleneksel hale getirdiği Basın Ödülleri Gecesinin 5'incisi düzenlendi. Gecede NTV'nin Eskişehirli Ana Haber spikeri Seda Öğretir ile eşi ATV Ana Haber spikeri Cem Öğretir de ödül aldı. 

Yerel basının sıkıntılarını çok iyi biliyorum: ATV Ana Haber Spikeri Cem Öğretir’e ödülünü SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu verdi. Cem Öğretir, konuşmasında ekip çalışmasına dikkat çekerek “Bu bir ekip işi. Ben asla tek başına değilim. Haber merkezdeki herkesin selamını getirdim. Bu gece ailece bizi ağırlıyorsunuz bizim için önemli. Kızım Ada da burada. Ben yerel basından gelen bir isimim. Benim başlangıcım da Eskişehir’de bir radyoda oldu. Yerel basından İstanbul basına transfer olmuş bir isimim dolaysıyla yerel basının sıkıntılarının ne olduğunu çok iyi biliyorum. Son dönemde en çok tartıştığımız konu acaba geleneksel medya ölüyor mu, Sosyal medya geleneksel medyanın yerini mi alacak çok tartışacağımız bir konu. Bu noktada sizlerin çabasını çok önemli buluyorum. Çünkü genç simalar, geç zihinler o dönüşümü yakalayacak olan sizlersiniz. Yerelden genele bir bakış yapmamız lazım. Bu dönüşüm sizlerin elinizde. Elimizden gelen desteğin vermek istiyoruz. Bizimle bağınızı hiç koparmayın. Biz işimizi bölmeden ve bölünmeden yaparsak Türkiye’de bölünmeden yoluna devam edecek” dedi. 

Anadolu medyası var diye ulusal basın var: NTV Ana Haber'in Eskişehirli spikeri Seda Öğretir ise ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak’tan aldı. Anadolu medyasının önemine dikkat çeken Öğretir, “Bugün burada bu kıymetli isimlerle sizlerin arasında olmak çok güzel bir şey. Gaziantep’ten ya da Anadolu’nun başka bir kentinden bir davet geldiğinde koşarak geliyoruz. Çünkü Anadolu medyasını önemsiyoruz. Anadolu medyası var diye ulusal medya var. İyi ki varsınız” şeklinde konuştu. 

Seda Öğretir kimdir?

NTV Ana Haber sunuculuğu yapmaktadır. Seda Öğretir, 1980 yılında Eskişehir‘de doğmuştur. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV bölümünden mezun oldu. Haberciliğe 2001 yılında aile dostu olan Beyazıt Öztürk sayesinde başladı. Kanal D televizyonunda Beyazıt Öztürk‘ün Beyaz Show adlı programında yapım yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra Mehmet Ali Birand‘ın desteğiyle Euro D kanalına geçti. Kanal D televizyonunda yaz aylarında Haftasonu Haberleri’ni sundu. 2009 yılında CNN Türk‘e transfer oldu. Burada Serdar Cebe ile beraber 2010 yılında Bugün adlı programını sundu. Seda Öğretir, daha sonra NTV‘ye geçti ve öğlen haberlerini sunmaya başladı. Önce haber bülteninin içine bir ‘internet köşesi’ hazırlamaya başladı. Muhabir olarak gittiği haberleri yazmayı Deniz Arman‘dan öğrendi. Seda Öğretir, 3 Eylül 2006 tarihinde Spiker Cem Öğretir ile evlendi. Ada (d.2012) adında bir kız çocukları vardır.

Cem Öğretir kimdir?

ATV Ana Haber spikerliği görevini sürdürmektedir. Cem Öğretir, 10 Eylül 1973 tarihinde İngiltere'de doğdu. Gençliği Eskişehir‘de geçti. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünden 1995 yılında mezun oldu. Eskişehir'de başladığı meslek hayatına 1995 yılında Show TV‘de stajyer muhabir olarak devam etti ve Mehmet Ali Birand‘in 32. Gün ekibinde yer aldı. Spiker Deniz Arman‘ın Star TV‘ye geçmesinin ardından 1999 yılında Star TV‘ye transfer oldu. 2000 yılında da Star TV‘ye Uğur Dündar‘ın gelmesiyle CNN Türk‘e geçti. Belgesel, reklam ve film seslendirmeleri yaptı. CNN Türk haber merkezinde editör ve sunuculuk yaptı. 2005 yılında CNN Türk’ten de ayrıldı ve kurucuları Can Gürzap ve Arsen Gürzap olan“Dialog Anlatım İletişim” ve İletişim Akademisi’nde sunuculuk dersleri vermeye başladı. 2008 yılında Fatih Altaylı‘nın teklifi üzerinde Kanal 1‘e geçti ve bu kanaldan kısa bir sürede ayrıldı. Daha sonra 2008 yılında ise Haber Türk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevini yeni alan Erdoğan Aktaş‘ın ekibinde yer aldı. HaberTürk‘te ana haber sunuculuğu yaptı. Habertürk‘te Gün Ortası haberlerini sundu. Erdoğan Aktaş‘ın 2009 yılı Ağustos ayı itibariyle ATV Haber Genel Yayın Yönetmenliğine geçmesi ile birlikte Cem Öğretir de 10 Ağustos 2009 tarihinde ATV‘ye geçerek Ana Haber Bülteni’ni sunmaya başladı. ATV Ana Haber spikerliği görevini sürdürmektedir. Cem Öğretir, 3 Eylül 2006 tarihinde NTV'nin Eskişehirli spikeri Seda Öğretir ile evlendi. Ada (doğum 2012) adında bir kız çocukları vardır.