Güzellik yarışması öncesinde önceki yıllardaki yarışmalarda dereceye giren güzeller ile güzellik yarışmasına katılan genç kızlar Eskişehirli Tasarımcılar Pınar Tekgöz ile Eray Köseoğlu’nun tasarladıkları giysiler ve gelinliklerle podyumda boy gösterdiler. Bir birinden farklı tasarımlar yarışmaya davetli olarak katılanların büyük ilgisini çekti. Yine Eskişehirli saç tasarımcısı Semih Pullukçu’nun iki manken üzerinde yaptığı tasarım ile Yeşim Onan’ın ‘vücut boyama şovu’ ilgiyle izlendi.

18 GENÇ YARIŞTI: Yarışmaya 280 genç kız başvurdu. Yapılan ön elemelerde 50, ikinci elemeler sonunda finalde yarışacak 18 genç kız belirlendi. Sinema filmlerinin ve TV dizilerinin ünlü ve başarılı oyuncusu Eskişehirli Nuri Alço ile birlikte iş ve sanat dünyasından oluşan 10 jüri üyesinin oylarıyla bir, iki ve üçüncü güzeller belirlendi.

MELİSA ÜÇÜNCÜ ÖDÜLÜNÜ ALDI: Daha önce katıldığı yarışmalarda “Yüz Güzeli” ve “Basın Güzeli” seçilen sinema ve TV dizilerinde oyunculuk yapan Eskişehirli Melisa Seda, “Models Of Eskişehir”  güzellik yarışmasında üçüncü ödülünü aldı. Finalde yarışmaya Türkiye ve yurt dışından katılan 18 genç kız, ünlü tasarımcı Pınar Tekgöz’ün tasarladığı giysilerle jüri üyelerinin karşısına çıktılar. Jüri üyeleri ilk üç dereceye girecek güzelleri belirlemede zorlandı. Jüri üyelerinin verdikleri oyların toplanmasıyla ilk dereceye giren güzeller belirlendi.

TACI ÜNLÜ TASARIMCILARDAN: Birbirine çok yakın oylar alan “Models Of Eskişehir” güzellik yarışmasında Gizem Büşra Sönmez birinci, İda Kaymak ikinci, yarışmaya Eskişehir’de katılan sinema ve TV dizilerinde oyunculuk yapan Melisa Seda ise üçüncü oldu. Melisa Seda’nın tacını ünlü tasarımcı Pınar Tekgöz ve Eray Köseoğlu taktı.