Adını Bursa’nın Osmanlı’ya başkentlik yaptığı dönemde hüküm süren Sultan 1.Murad’tan alan otomobil 48’inci yılında. Yaklaşık yarım asırdır kendisine arkadaşlık eden Murat 124 marka otomobiliyle kutlamaya gelen 62 yaşındaki Recep Gürlü, otomobillerine hissettikleri sevginin tarifsiz olduğunu söyledi. Her yıl 12 Şubat’ta klasik otomobil tutkunlarıyla bir araya geldiklerini belirten Gürlü, “Bu yıl bir gün rötarlı kutladık. Hacı Muratlar bizim arkadaşımız olduğu için doğum gününü kutlamamak olmaz. Bir araya gelir, pastamızı keser, otomobillerimizi birbirine kavuştururuz. Bu da bizim eğlencemiz. Buradan tüm Türkiye'deki Hacı Murat sahiplerinin doğum gününü kutluyorum. Temennim bu organizasyonların Türkiye'de fazlalaşması” dedi.

Eskişehir’de yaşayan 82 yaşındaki klasik otomobil tutkunu Ali Cengiz Saygaç, “Türkiye'yi onunla gezdim. Hiçbir sorun yaşatmadı bana. Bu araçların sahiplerine rica ediyorum, arabalarına iyi baksınlar. Ailem de benimle aynı fikirde. Bu araçtan aldığım keyfi hiçbirinde bulamam” şeklinde konuştu.

Doğum günü kutlamalarına katılan 19 yaşındaki Simge Çelik’te, klasik otomobilleri çok sevdiğini, samimi ve sıcak bulduğunu söyleyerek, “iyi ki doğdun Hacı Murat” dedi.