Oğulları Fevzi Kuzey’in birinci yaş gününü kutlamak isteyen Serhat ve Ayşe Kabul çifti, çocuklarının doğum günü dolayısıyla bir program düzenledi. Arkadaşlarını programa davet eden çift, davetlilerin çocuklarına hediye almak yerine LÖSEV'e bağışta bulunmalarını istedi. Çiftin örnek hareketi birçok kişiden destek gördü. Doğum gününe katılan misafirler, açılan stanttan alışveriş yaparak LÖSEV’e destek oldu. 

Doğum günü organizasyonunu düzenleyen Gürol Bakırcı, “Serhat ve Ayşe Kabul çifti bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Eskişehir’de bu ilk defa gerçekleşiyor. Ayşe hanım daha önce LÖSEV’e bağışlarını, desteklerini yapıyordu. Aile dedi ki 'Biz oğlumuzun ilk yaş gününü kutlayacağız ama misafirlerimizden hediye istemiyoruz. Onların karşılığında LÖSEV’e bağış yapmak istiyoruz’. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

"Farkındalık oluşturmak istedik": Anne Ayşe Kabul farkındalık oluşturmak istediklerini aktararak, "Daha önceden LÖSEV’e üyeliğim vardı. Elimden geldiği kadar faaliyet göstermeye çalışıyorum. Fevzi Kuzey’in ilk doğum gününü nasıl olsa bir şekilde kutlayacaktık. Oğlumuz her şeye sahip. Her şeye sahip olmayan başka çocuklar da var diye düşünerek daha farklı şekilde kutlayalım istedik. Farkındalık oluşturmak istedik. O yüzden böyle bir organizasyon yapmaya karar verdik. Umarım bizden sonra da başka aileler çocuklarının doğum günlerini bu şekilde kutlamaya karar verirler. Gelen aileler hediye talep etmedik. Hediye getireceklerine LÖSEV’e bağış yapmalarını rica ettik” diye konuştu. 

Umarım herkese örnek olur: Baba Serhat Kabul ise “Eşimin oğlum için hazırladığı doğum günü çok hoş. İhtiyacı olan insanlar hediyeleri aldıkları için daha mutlu olacaklarına inandığımız için böyle bir organizasyon yapmak istedik. Umarım herkese örnek olur” ifadesinde bulundu. LÖSEV Eskişehir Şubesi yetkilileri ise katkılarından dolayı Kabul ailesine teşekkürlerini iletti.