Son yılların en gözde saç modelleri arasında yer alan Afrika Örgüsü, orijinal saçlarınıza sentetik saç eklemesi ve örülmesi ile yapılmaktadır. Eski Mısır'da yapıldığı düşünülen ve kadınların yanı sıra erkeklerinde tercih ettiği saç modelleri arasında yer alan Afrika saç örgüsü günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Saçlarınızı boyatmaya gerek kalmadan arzu ettiğiniz rengi uygulayabileceğiniz ayrıca saç eklemesi ile saçlarınızı uzun göstermenize de olanak sağlayan bu model, saçlarınıza hiçbir şekilde zarar vermemektedir.

Örgülük saç modelleri arasında yer alan Afrika saç örgüsü işinin ehli olan kimselere yaptırılmalıdır. Ortalama olarak 3 ay kullanımı tavsiye edilen bu modelin yapımı biraz zor ve meşakkatlidir. Güzel ve farklı bir görünüm istiyorsanız rahatlıkla tercih edebileceğiniz Afrika saç örgüsü, saçlarınızın yıkanmasına da engel olmamaktadır. Normal saç yıkar gibi rahatlıkla yıkayabileceğiniz ayrıca saçlarınızın dinlenmesine yardımcı olan bu saç stili, bakım masraflarınızı da azaltarak ekonomik olarak bütçenize destek olmaktadır.

Kuaför veya bakım ürünü gibi masraflarınızı ortadan kaldıran Afrika örgüsü saçlarınızın şekil olarak bozulmasının önüne geçmektedir. Bu sayede uzun süreli kullanım imkanı sunan bu model, 90'lı yılların ardından tekrardan öne çıkmayı başarmıştır. Genellikle yaz aylarında tercih edilen Afrika örgüsü, söylentilerin aksine saç dökülmesine de mahal vermemektedir.

Afrika Örgüsü Yapımı Ne Kadar Sürüyor?

Afrika örgüsü için saç tipinizin herhangi bir önemi yoktur. Bu saç modeli için önemli olan saçlarınızın uzunluğunun en az 8 cm olmasıdır. Seyrek, gür, ince veya kalın telli saça sahip olan herkes tarafından rahatlıkla tercih edilebilen bu model, bayanlar için büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Başta saçlarınızın bakımı için ayırdığınız vakti boşa çıkartan bu uygulama, herhangi bir saç bakım uygulaması yapmanızın da önüne geçmektedir.

Saçlarınızın tipine ayrıca sentetik olarak eklenecek saç miktarına göre değişen süreçlerde yapılabilen Afrika örgüsü ortalama olarak 5-6 saat içerisinde tamamlanmaktadır. Bu süre içerisinde dinlenme süresi ve yemek molaları da dahildir.

Telefonda sonsuzluk işareti başlıklı yazı ilginizi çekebilir.