Eskişehir'de gerçekleştirilen organizasyonla İHH ekibi örnek bir projeye imza attı. İHH Eskişehir Arama Kurtarma Ekibi sokak hayvanlarını unutmadı.

İHH ekibi mama, mama ve su kabı dağıttı. 

İHH Arama Kurtarma Birim Başkanı Zekai Aydın, kentteki bir AVM önünde gerçekleşen etkinlikte, organizasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Aydın, "Bu sıcak Ağustos günlerinde özellikle pandemi sürecinin de etkisi ile sokakta yaşayan dostlarımızın ihtiyaçlarını gidermek amacıyla hep birlikte farkındalık oluşturmak için buradayız. Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olma hakkına sahiptir. Bütün hayvanların insanlarca gözetilme, bakılma ve korunma hakları vardır. Sıcaklarda su bulamayan sokak hayvanları için kapınızın önüne, parklara, sokaklara, 'bir kap su' koymayı unutmayalım. Bizler İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) olarak onların da en az bizler kadar yaşama hakkına sahip olduğunu düşünmekteyiz. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH), tüm faaliyetlerine gönüllülük esasıyla yürütür. İHH Arama ve Kurtarma Ekibi olarak da insan hayatına yönelik görev ve sorumluluklarımızın yanında bakıma muhtaç sokak hayvanlarımızın da gözetilmeye ve korunmaya ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz. Gelin hep birlikte can dostlarımızın yanında olalım. Bugün ve her gün onların da yaşam hakkı olduğunun bilinciyle elimizden geldiği kadar onlara sahip çıkalım. Yazın sıcaktan bunalan, kışın ise soğuktan titreyen köpeklerimiz, kedilerimiz, kuşlarımız için yardım eli uzatalım. Bugün sokaktaki dostlarımız için farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladığımız mama ve su kaplarımızdan bir kısmını evinin, apartmanının veya dükkanın önüne koymak isteyen gönül dostlarımıza dağıtacağız, bir kısmını da Eskişehir’de gördüğümüz sokak hayvanlarımız için İHH Arama ve Kurtarma Ekibi olarak dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bugün onlar için hazırladığımız mama ve su kaplarımızı gelin hep birlikte dağıtalım. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza da örnek olalım" dedi.

İHH ekibi sokak hayvanları için gerçekleştirdikleri etkinliğe destek veren kuruluşlara da teşekkür etti.