Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ ve Doku Bağışı Haftası, organ bağışı konusunda ne kadar duyarlı bir toplum olduğumuz konusunu gündeme taşıyor. Yasal desteğe sahip olmasına rağmen organ ve doku naklinin gerçekleşmemesindeki en önemli etken bağışçı bulabilmek. Organ bağışının teşviki konusunda pek çok kuruma görev düşüyor. Sebebi ise hale bu konuda çok da bilinçli bir toplum oluşturulamaması. Türkiye’de organ bağışı sayısının yetersizliği nedeniyle tedavi görmekte olan yüzbinlerce hasta organ beklerken hayatını kaybediyor. 

HİÇ DÜŞÜNMEDEN: Türkiye'de koşullar tam da bu durumdayken ADFED İl Başkanı ve AP Eskişehir İl Başkanı Mustafa Türe, toplumun bilinçlenmesi yolunda önemli bir duyarlılığa imza attı. Bundan tam bir yıl önce Demokrat Parti Bursa eski İl Başkanı Ali Biliz’e hiç düşünmeden böbreğini veren Eskişehirli Türe, davranışı ile topluma insanlık ölmemiş dedirtti. 

20 YILLIK ARKADAŞI İÇİN: Göstermiş olduğu insanlık örneğinin birinci yılında konuştuğumuz Türe, yaşanan süreci Eskişehir Ekspres'e anlattı. Sergilediği vefa örneği ile uzun süre konuşulan Türe, böbreğini bağışlama hikayesini “Ali ağabey ile 20 yıldır tanıştığımız için diyaliz rahatsızlığı olduğunu biliyordum. Kendisine böbreğimi verebilirim diye teklifte de bulunmuştum. Ali ağabeyin yurt dışında böbrek nakli için uygun donör aradığını duydum o zaman. Gemlik’te oturan Ali ağabeyin birkaç kez rahatsızlanarak, partili arkadaşlarım tarafından hastaneye kaldırıldığını ve hastanede tedavi olduğunu öğrendim. Ve bir gün böbreğimi kendisine vermek için yanına gittim. Dostluğa ve paylaşmaya çok önem veriyorum'' sözleriyle anlattı.

DESTEKLERİNİ ESİRGEMEDİLER: Türe ''Bana bu süreç içersinde desteğini esirgemeyen başta Genel Başkanım Prof. Dr. Vecdi Öz, İç İşleri Bakanlığı Başdanışmanı Harun Akın, Antalya Valimiz Münir Karaloğlu, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, DYP Eskişehir eski Milletvekilleri İbrahim Yaşar Dedelek ve Sadri Yıldırım, CHP eski Eskişehir Milletvekili Zeki Ünal, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, ADFED Genel Başkanı Fatih Kavaloğlu, AP Genel Başkan Yardımcısı Ali Karnap, AP Antalya İl Başkanı Gülden Tekgül’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

ÇAĞRIDA BULUNDU: Eskişehir'de büyük ölçekli çiftçilik yapan Mustafa Türe organ bağışı konusunda çağrıda bulunarak ''Böbrek ve karaciğer canlıdan nakil yapılabilen organlardır. Canlı donör, organ nakli gereken hastanın eşi veya yakın akrabaları, doku, kan grubu gibi uyumu mevcut ise nakil gereken hastaya organ bağışında bulunabilmektedirler. Bu bağlamda tüm vatandaşlarımızı organ bağışı hususunda duyarlı olmaya davet ediyorum'' dedi.