Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen Bayramlaşma törenine Başkan Kurt’un yanı sıra işçi ve memur sendika temsilcileri ile belediye personeli katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Kurt, belediye personeline mutlu bir gelecek diledi. 

“ODUNPAZARI’NDA 4 YILDA CİDDİ İŞLER YAPTIK”

Odunpazarı Belediyesi’nin 4 yılda başarılı işlere imza attığını belirten Başkan Kurt, belediye personeline teşekkür etti. Belediye personeline çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi’nde bayramlaşmayı artık geleneksel hale getirdik, her bayramda iyi dileklerimizi iletiyoruz. Maalesef her geçen gün daha kötü şartlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bugün, Türkiye farklı bir ekonomik kriz içinde. Umarım düzelir. Hepimizin arzusu, isteği  ülkemizin refah ve huzur içinde yürümesi; işlerimizin bu çerçeve düzenlenmesi, ama ne yazık ki her zaman istediğimiz gibi bir sonuç elde edemiyoruz. Buna rağmen Odunpazarı Belediyesi’nde sizlerin gayreti ile ciddi işler yaptık. 4 yılda yapılan işleri sıralamaya kalktığımız zaman, kendimiz unutuyoruz. Birçoğunu hatırlamıyoruz bile. Bu vatandaşta da hissediliyor, takdir görüyor. Ben bu nedenle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Malum, seçim var. Mart’ta mı olur yoksa Kasım’da mı olur, ne zaman olursa hiç fark etmez. Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bayramınız kutlu olsun.”

“ÇARIK AYAĞI SIKMAYA BAŞLADI”

Konuşmasında ekonomik krize de değinen Başkan Kazım Kurt, belediyelerde de geçen aydan itibaren yüzde otuz kesintilere başlandığını anlattı. Bundan sonraki süreçte bu krizin büyüme ihtimali olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “Çarık ayağı sıkmaya başladı” dedi. Yapılandırmalara ve aflara dikkat çeken Başkan Kurt, yapılandırmalar, imar ve mali aflarla vatandaşın dengesinin bozulduğunu söyledi. 

“YOL NEDENİYLE SEÇİM KAZANAN İKTİDAR, BU YOLLAR NEDENİYLE GİDECEK”

Ödemesini zamanında yapan vatandaşın cezalandırıldığını dile getiren Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlere devam etti: “Öyle bir alışkanlık haline geldi. Bunun sebebi de iktidarın yanlış ekonomik politikaları. Günü kurtarmak için bugün bir af çıkarıyor ve alacağı ilk taksite bakıyor. İlk taksiti alıp harcadıktan sonra işler iyice karışıyor. Dolayısı ile üretmeyen bir ekonomi yaratıldı. Çok güzel yollar, köprüler yapıldı ama hiçbiri vatandaşın karnını doyurmuyor. Bu otobanlar, bu köprüler Alman’ın arabasını yürütebilmek için yapıldı. Dikkat ederseniz Avrupa’nın ya da Dünya’nın diğer zengin ülkelerinden bize ekonomik olarak destek olduğunu iddia edenler, örneğin Japonlar; hiç fabrika yapımına kredi vermiyor. Yol, köprü yaparsan, ben yapayım diyor. Ama şuraya demir çelik fabrikası yapalım dersen, kusura bakma onu yapamam diyor. Çünkü fabrika bizim işimize yarayacak ve uzun vadede para kazanacağız. Ama yol öyle değil. Özelikle yol nedeniyle seçim kazanan iktidar, bu yollar nedeniyle gidecek. Geçiş garantili yolların hiçbiri geçişi sağlayamadı. Sağlayamaz çünkü vatandaşın da orada artık kendine ve bütçesine göre bir çare araması söz konusu. Dolayısıyla sıkıntılı bir ekonomi var. Köyle ilişkisi olan vatandaşlar çok daha kolay hatırlar ve görür. 10 yıl öncesinde köyde kaç tane hayvan vardı, şimdi kaç hayvan var. 10 yıl öncesinde köyler kaç çeşit ürün üretiliyordu, şimdi kaç çeşit ürün üretiliyor. Bunları görmek lazım, Allah bize sabır ve kolaylık versin.” 

“HER ZAMAN EMEKÇİNİN VE ÇALIŞANIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Kurt’un yaptığı konuşmada üstünde durduğu bir diğer nokta da sendikal haklar oldu. Sendikal hakların insanların temel halklarından biri olduğunun altını çizen Başkan Kazım Kurt, “Bu en temel haklar vazgeçilmez, tartışılmaz haklardır. Kim yönetici olursa olsun insanların sendikal örgütlenmesine destek olmak ve sahip çıkmak zorundadır. Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmeler de bunu emrediyor. Biz, her zaman emekçinin ve çalışanın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Kazım Kurt’un konuşmasının ardından işçi ve memur sendikaları temsilcileri de birer konuşma yaparak, Odunpazarı Belediyesi Personelinin bayramını kutladı.