Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nin önemli merkezlerinden biri olan Kurtuluş Müzesi’nde 2 Eylül coşkusu yaşandı. Kurtuluş Müzesi Tarih Danışmanı Prof. Dr. Şaduman Halıcı’nın öğrenciler ile bir araya geldiği etkinlikte, çocuklara Eskişehir’in Kurtuluşu ve Milli Mücadele Dönemi hakkında bilgiler verildi.

Eskişehir’in Milli Mücadele Dönemi’nin en önemli kentlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Şaduman Halıcı “Bağımsızlığımızı kazandığımız Kurtuluş Savaşı’nın en önemli başarıları, bugün üzerinde onur ve gururla yaşadığımız bu topraklarda başlamıştır. Anadolu’daki pek çok şehir ve insan gibi, Eskişehir ve Eskişehirliler de bu dönemde büyük mücadeleler vermiştir. İzmir’in işgali sırasında Eskişehir’de binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen miting ile büyük mücadeleye ilk el veren şehir Eskişehir olmuştur. Biz de bu anlamlı günde minik misafirlerimizle müzede güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Onlara Eskişehir’in Milli Mücadele Dönemi’ndeki önemini, İsmet İnönü’nün İnönü Savaşı’nda konakladığı bu güzel müzede anlattık. Başta Eskişehirliler olmak üzere tüm yurttaşlarımızın müzemizi mutlaka ziyaret etmesini temenni ediyorum” dedi.  

Prof. Dr. Şaduman Halıcı’ya teşekkür eden öğrenciler, Eskişehir’i çok sevdiklerini ve Eskişehir’in tarihi ile ilgili bilinmeyen önemli bilgileri bu anlamlı günde öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.