Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencileri "sanatla tedavi" ödevini, lösemili çocuklara çektirdikleri fotoğrafları sergileyerek bitirdi. 

İletişim öğrencileri, lösemiyle mücadele eden çocuklarla zaman geçirip, AÜ Yunus Emre Yerleşkesi'ni tanıttı. Öğrenciler, teknik konularda destek oldukları lösemili çocukların çektiği 100'den fazla fotoğraftan 20'sini seçerek, sergi haline getirdi. 

İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Taşçı, fakülte binasında sunulan serginin açılışında, proje yönetimi ve geliştirme dersinde verdiği ödevin geri dönüşünden memnun kaldığını söyledi. 

Öğrencilerinden, mezun olmadan önce gerçek bir proje ortaya koymalarını istediğini dile getiren Taşçı, "Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ile stratejik bir proje yaptık. Öğrenci arkadaşlarım da konuyu sevdiler ve sahiplendiler. Projemiz, sanatın insanı iyileştirdiğine inancımızı anlatıyor. Öğrencilerimiz, çeşitli yaşlardaki lösemili çocuklarla, LÖSEV'in de desteğiyle ödevlerini tamamladı. Emeği geçen tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

İletişim Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencisi Kübra Akar da amaçlarının, lösemi konusunda farkındalık yaratmak olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Okulumuzda LÖSEV'i tanıtmak istedik. Amacımız tedavi gören çocuklara moral ve motivasyon sağlamaktı. Sergideki tüm fotoğrafları lösemili çocuklar çekti. Onların objektifinden fakültemizi, üniversitemizi görmüş olduk. Yüzlerce fotoğrafın içinden 20'sini seçmek çok zor oldu. O kadar güzel fotoğraflar çekmişler ki, anlatamam. Bizler iletişim öğrencileri olarak fotoğraf alanında da eğitim alıyoruz. Çocukları çok az bilgilendirmemize rağmen çok güzel fotoğraflar çektiler. Çok eğlendiler. Onların yüzündeki tebessümü gördükçe biz de çok mutlu olduk." 

Sergi bir hafta açık kalacak.