2020 yılında, 300 kadının öldürüldüğü, 96 kadının cinsel istismara, 147 kadının tacize uğradığı ve 792 kadının şiddet sonucu yaralandığı bilgisini veren Süllü, “2021 yılında ise 67 günde 68 kadın katledildi. Güvenlik güçlerine başvuran kadın sayısı, günde yaklaşık 500. Gelinen süreçte bugün 10 kadından 4’ü kendisini güvende hissetmiyor.” dedi. Kadınların, kendilerini güvensiz hissetmesinin, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yol açtığı güç ilişkileri sonucu olduğunu belirten Süllü, mevcut iktidarın bakış açısı, toplumsal kaos, ekonomik kriz, otoriterleşme, adalet mekanizmalarındaki aksaklıklar, silahlanma, medyanın şiddeti meşrulaştıran dili ve çeşitli psiko-sosyal etmenlerin, son yıllarda şiddet ve kadın cinayetlerinin artmasında etkisi olduğunun altını çizdi.

Jale Nur Süllü, artan şiddet vakalarına karşı kadınların, kendilerini koruma amaçlı savunma sporlarına yöneldiği, hatta bazı belediyelerin, kadınlara savunma sporları kursları açtığını söyledi. Süllü, ziyaret ettiği savunma sporları dersi verilen merkezde, kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak amacıyla boks eldivenleri giydi ve Kick Boks hocası İpek Dönmezer ile antrenörü Mehmet Ömürlü’den ayrıntılı bilgi aldı.

İpek Dönmezer, gördüğü şiddet sonrası, savunma teknikleri ile karşısındakini yaralamadan nasıl etkisiz hale getirebileceğini öğrenmeye karar verdiğini ve ardından Kick Boks eğitmeni olduğunu belirtti. Şiddet vakalarındaki artış sonrası, savunma sporlarının felsefesi olan insanı hayatta tutma amacıyla başlayarak 20’ye yakın kadın sporcuyla çalıştıklarını söyleyen Ömürlü, “Aralarında şiddet görmüş kadınlar var. Biz, ne kadar çok kadına ulaşabilirsek şiddetin önlenmesine o kadar çok desteğimiz olur. Bizi ziyaret eden Milletvekilimiz Jale Nur Süllü’ye duyarlılığı için teşekkür ediyorum.” dedi.  Jale Nur Süllü ise kadınların, şiddete karşı kendilerini korumak için, savunma tekniklerini öğrenmesini olumlu bulduğunu, ancak, kadınların şiddet görmemek için, savunma sporlarını öğrenmek zorunda kalmaması gerektiğini söyledi.  Süllü, şiddetsiz bir toplum yaratmak için, toplumsal, eğitsel ve ekonomik anlamda kadınların güçlendirilmesi ile yaşamın her alanında toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi gerektiğini vurgulayarak kadına yönelik şiddetin önlenmesi için, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Ailenin korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un etkin uygulanması, çağrısında bulundu.