Irak Telafer'den Eskişehir'e göç eden Türkmen ailenin 4 yaşındaki kızı Asel'e bir süre önce siroz teşhisi konuldu. Ülkelerindeki terör olayları ve iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan küçük kız çocuğunun sağlığına kavuşması için karaciğer nakli alması gerekiyor ve bunun için de Türkiye vatandaşlığına geçirilmesi şart. 

GÖZÜ YAŞLI AİLE ÇARESİZ DURUMDA: Organ nakli sırasında yer almak isteyen Bakkar ailesi durumu yetkililere bildirmişti. Ancak aileye herhangi bir olumlu dönüş olmadı. Bakkar ailesi bir süredir de kızlarını Türk vatandaşı yapabilmek için mücadele ediyor, etmesine ama aldıkları cevap onları tamamen çaresizliğe sürüklemiş.

DEVLET YETKİLİLERİNDEN YARDIM BEKLİYORLAR: Asel'in babası matematik öğretmeni. Kızı Asel için aramadığı yol, çalmadığı kapı kalmamış. Asel'in karaciğerinin çalışmadığını söyleyen baba, tedavi döneminde bir süre bulundukları Malatya'da da aynı sorunlarla karşılaşmışlar. Hastane masraflarını karşıladığı için Türkiye'ye teşekkür eden baba, Asel'in artık son süreçte olduğunu belirterek, devlet yetkililerinden yardım bekliyor.