Görme engelli bireyler için belediye binasına hissedilebilir yüzeyler yerleştiren Odunpazarı Belediyesi, bina içindeki tabelaları değiştirerek yerlerine Braille alfabesinin de kullanıldığı tabelalar astı. Tabelalarda görme engelli bireylerin okuyabilmesi için Latin Alfabesi ile Braille Alfabesi (körler alfabesi) birlikte kullanıldı. Yerleştirilen hissedilebilir yüzeyler ve tabelalar sayesinde görme engelli vatandaşlar bina içerisinde daha rahat hareket edebiliyor. 

BELEDİYE PERSONELİ İŞARET DİLİ ÖĞRENDİOdunpazarı Belediyesi, işitme engelli bireyleri de unutmadı. İşitme engelli vatandaşları daha iyi anlamak ve onlarla daha iyi iletişim kurmak için OMEK, Gençlik Merkezleri, Halk Merkezleri ile Ihlamurkent Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nde ‘işaret dili atölyeleri’ düzenlendi. Gerçekleşen bu atölyelerde katılımcılara işaret dili alfabesi, duygular, zamanlar, isimler, deyimler ve günlük hayatta kullanılan kelimeler öğretildi. Odunpazarı Belediyesi, ayrıca belediyede çalışan personelin işitme ya da konuşma engelli bireyler ile daha rahat iletişim kurabilmesi için işaret dili dersleri verdi. Proje kapsamında, her müdürlükten en az bir personel işaret dili öğrendi. 

ENGELSİZ PARKEngelli bireylerin sosyalleşebilmesi için 75. Yıl Mahallesi’nde bulunan Gün Sazak Caddesi’ne ‘Engelsiz Park’ yaptı. Engelli bireyler için yapılan parkta biri engelli bireylerin kullanımı için olmak üzere 2 adet çocuk oyun grubu, fitness alanı, oturma birimleri bulunuyor. Parkta bulunan yürüme yollarına görme engelli bireyler için özel şeritler yerleştiren Odunpazarı Belediyesi, ilçe genelinde yaptığı birçok parkta engelli bireyler için yapılmış özel alanlar oluşturdu. Tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli bireylerinde yardımına koşan Odunpazarı Belediyesi, yüzlerce engelli bireye tekerlekli sandalye yardımı yaptı. 

ENGELSİZ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİOdunpazarı Belediyesi’nin engelli bireyler için hayata geçirdiği projelerden biri de Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi oldu. Yenikent Mahallesi’nde bulunan Seramik Park içinde yer alan Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde engelli bireyler ve aileleri için dans, tiyatro, seramik, el sanatları, müzik ve ritim dallarında atölye çalışmaları yapılıyor. Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde engelli bireylere ve ailelerine psikolojik danışmanlık hizmeti de veren Odunpazarı Belediyesi, Seramik Park’a engelli çocuklar için oyun alanı oluşturdu. Salıncaktan, basketbol potasına tüm oyun aletlerinin engelliler için tasarlandığı parkta engelli çocuklar keyifli vakit geçiriyor.