Hayatını oğlu Mertşah ile birlikte sürdüren kadın girişimci Ayşegül Birdal, tamamen kendisinin ürettiği eşyaları satarak geçimini sağlıyor. Dükkanında tek başına çalışan Birdal’ı 12 yaşındaki oğlu Mertşah da Anneler Günü'nde yalnız bırakmayarak birlikte dükkanı düzenleyerek yardımcı oldu.

Anne olmanın çok farklı bir duygu olduğunu dile getiren Birdal, hayatındaki en önemli varlığının oğlu olduğunu dile getirerek, annelerin ve tüm kadınların yapamayacakları hiçbir şeyin olmadığını kaydetti. Çocuk sahibi olduktan sonra hayatındaki pek çok şeyin önemini yitirdiğini belirten Birdal, “Oğlumla birlikte yaşıyoruz ve bu dükkanda güzel şeyler üretiyoruz, satıyoruz. İnsanları ve kendimizi mutlu etmeye çalışıyoruz. Annelik başka, çok başka bir şey, bunun gerçekten tarifi yok. Yani işte sadece sarılmak, karşılıksız sevgi ve tüm dünyanız çocuğunuz öyle söyleyeyim size. Kendi hayatınız ya da şimdiye kadar önemli olan pek çok şey önemini yitirmiş oluyor.

Sadece çocuğunuz, annelik başka bir duygu. Kadınlar her alanda pek çok şeyi başarabilirler. Yeter ki kendilerine güvensinler, içlerindeki cevheri bir an önce dışarı çıkarsınlar. Yapamayacakları hiçbir şey olmadıklarını düşünüyorum. Sadece bir hedef belirlesinler kendilerine ve o hedefe doğru ilerlesinler. Tek başlarına da var olabilirler. Sadece inanmaları yeterli, kendilerine inansınlar. Hiçbir zaman korkmasınlar, cesur olsunlar” diye konuştu. 

“Oğlum için her şeyin en iyisini istiyorum”: Hayatını işine ve çocuğuna adayan Ayşegül Birdal, oğluyla birlikte çalışmanın çok ayrı bir duygu olduğunu söyledi. Birdal, “Bendeki bu yetenek Allah tarafından Mertşah’a biraz dokunmuş. Mertşah bu alanda bir takım amatör çalışmalar yapıyor. Telefon kılıfları dikiyor, keçeyle iğneleme yapıyor. Sonrasında artık malzemeleri paylaşmaya başladık. O bir şeyler yapıyor, birlikte bir şeyler yapıyoruz. Buraya geldiğinde müşterilerle ilgileniyor. Bana yardımcı oluyor yani kısacası. Birlikte dükkan kapatıyoruz, birlikte açıyoruz. Güzel her şey yolunda yani. Onula iyi bir ikiliyiz biz. Dostluk var, arkadaşlık var, iyi bir ikili olma durumu var.

Biz birbirimizi tamamlıyoruz aslında öyle düşünüyorum. Ben keyif aldığım için, sevdiğim için yapıyorum bu işi. Bana artısı oldu mu? Evet çok büyük bir artısı oldu. Buradan bir gelir kapısı oluşturdum. Buradan kazandığım parayı oğlumun geleceğine yatırım olarak kullanıyorum. Onun okul ihtiyaçlarını, özel ihtiyaçlarını buradan karşılama şansına sahip oldum. Bu anlamda daha da iyi hissediyorum kendimi. Çalışıyor olmak, üretiyor olmak insana gerçekten kendini daha güçlü ve daha iyi hissettiriyor.

Her anne baba gibi bende oğlum için her şeyin en iyisini istiyorum. Ve bir gelecek kaygımız var. O nedenden dolayı Bismillah deyip sabah açtığımda aklımda olan tek şey var, oğlumun geleceği. Hak ettiğinizi alamıyorsunuz belki şu noktada ama yine de sonuçta oğlum için her şey. Tüm anne, anne adayı, anne olmayan her kadının anneler gününü kutluyorum. Anne olmak çok başka şey umarım herkes bu duyguyu tadar. Bütün evlatlar çok iyi bana göre. Hepsini çok seviyorum. Herkesin gönlüne göre olsun diyorum. İyi ki anneyim” ifadelerini kullandı. 

“Annemle gurur duyuyorum”: Anneler Günü'ne özel olarak annesine ve tüm annelere mesaj gönderen Mertşah Ersalman ise, “Annemi çok seviyorum. Onunla gurur duyuyorum. Dükkana gelince müşterilere bakıyorum. Dükkanı ilk açtığımız zaman buraları diziyoruz, topluyoruz kapatırken. Herkesin Anneler Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.