Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Kadın Girişimciler” konulu konferansın moderatörlüğünü iletişim uzmanı Sema Polat yaptı. Konferansa ‘Şansa Pes Ettiren Kadın’ olarak bilinen Elif Adem konuşmacı olarak katıldı. Kadınların içindeki girişimci ruhunu ortaya çıkarmak ve onları hayallerine ulaştırmak isteyen Adem, sıfırdan zirveye çıkışının hikayesini anlattı.

'KARİYERİME ÇOCUĞUMUN ZIBINLARINI SATARAK BAŞLADIM': Adem, “Tekstil ticaretiyle uğraşan babam iflas etmişti. Ailemin ekonomik durumu kötü olduğu için hem okuyup hem çalışmak zorunda kaldım. O dönemler çok ekonomik zorluklar yaşadık isteyip de alamadığım çok şeyler oldu. Evlendim oğlum doğduktan bir süre sonra iş aramaya başladım. Girişimcilikle ilgili bir şeyler yapmak istiyordum ama param yoktu. Evi temizlerken çocuğuma gelen hediyeleri fark ettim. Bunları değerlendirdim.

Oğluma gelen eşyaları ikinci el olarak internetten satmaya başladım. İkinci el tulum satarak başladığım macera farklı bir noktaya geldi. Network işine uzak bakıyordum ama artık o alanda çalışmaya başladım. Uluslararası şirketlerle görüşmelerim başladı. Şu anda 28 ülkede bulunan 32 yıllık bir firmanın Türkiye’deki en üst düzey yöneticisiyim. Anlatırken film gibi geliyor ama bunları yaşarken olumsuz eleştiriler negatif yorumlar çok geldi. İyi ki olumsuz düşünenleri dinlememişim diyorum. İşin sırrı yürümekten vazgeçmemekte. Siz bu olumsuz düşüncelere karşı ne kadar başarılı olursanız çevrenizdeki yapamaz diyenler size saygı duymaya başlıyor. Diyeceksiniz ki siz çok sosyalsiniz. Ben topluluk önünde konuşmaktan korkan içine kapanık utangaç bir insandım. Ya pes etmen lazım ya da buradayım demem lazımdı. Ben devam etmeyi tercih ettim. Pes etmeyin. Şans diye bir şey yok inanır ve çaba gösterirseniz amacınıza ulaşırsınız. Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum. İnsansak ottan böcekten ayrılan yanlarımız olmalı. Farkımız olmalı. Heybemiz var orada Allah razı olsunlar biriktiriyoruz. Ölürken de onlarla gidiyoruz. Önce başaracağız sonra başkasına öğreteceğiz, bize Allah razı olsun diyecekler ve onlarla gideceğiz” dedi.