2009 yılında bu güne kadar 8 bin 397 sokak hayvanını sahiplendirerek tüm belediyelere örnek olan Doğal Yaşam Merkezi, 2017 yılı içinde 410 kedi ve 846 köpek olmak üzere toplam 1256 hayvan sahiplendirdi. Merkezde bulunan 893 köpek ve 595 kedi kısırlaştırıldıktan sonra mikroçip takılarak alındıkları yerlere bırakıldı. Tedaviye muhtaç 864 sokak hayvanı ise tedavilerinin ardından sağlığına kavuştu. Müdürlüğe gelen 5 bin 521 istek,  şikâyet ve öneri değerlendirildi ve çözüme kavuştu.

Yetkililer sokak hayvanlarının halk sağlığı açısından önemli bir yer teşkil ettiğini ifade ederek; “Evcil bir hayvan edinmek isteyen tüm yurttaşların öncelikle Doğal Yaşam Merkezi’nde sahiplendirilmeyi bekleyen sokak hayvanlarını tercih etmeleri halk sağlığı açısından çok önemli. Sahiplendirmeler ne kadar çok artarsa sokak hayvanları sorununun çözümü de o kadar kolay olur. Tehlikeli tür olarak sınıflandırılan hayvanların bakımı da kanunen yasak olduğu gibi çeşitli olumsuzluklara da neden oluyor. Yurttaşlarımız bu tür hayvanlara karşı da dikkatli olmalı.” ifadeleri kullandılar.

SOĞUKLAR OLUMSUZ ETKİLİYOR: Yetkililer soğuk kış aylarında sokak hayvanlarının da yaşamının zorlaştığına dikkat çekerek duyarlı Tepebaşı sakinlerinin evlerinin önüne bir kap su ve yiyecek bırakarak zor durumdaki sokak hayvanlarına yardımcı olabileceklerini kaydettiler.