Emrah Yaşar, AA | Eskişehir

Polis ve halk arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, toplum üzerinde oluşan suç korkusunun ortadan kaldırılarak daha güvenli yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla çalışmalarını sürdüren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Eskişehir'de 2013 yılından bu yana anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik gösteriler sunuyor.

Karagöz ve Hacivat gölge oyununun yanı sıra Polis Es Es kostümlü gösterilerle anaokulu ve ilkokul öğrencilerine polisin şefkatini gösterip, kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarının önemini ve dışarıdan gelecek tehlikelere karşı nasıl davranmaları gerektiğini eğlenceli bir şekilde anlatan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli bugüne kadar 200 bin minik kalbe dokundu. 

Polis memuru Harun Kaya, yaklaşık 5 yıldır Eskişehir'de görev yaptığını söyledi. Daha önceki görev yeri Şanlıurfa'da mesleğinin yanı sıra Belediye Şehir Tiyatroları'nda 5 yıl oyunculuk ve yönetmenlik yaptığını anlatan Kaya, "Çocuk oyunlarını yönettim. Orada Karagöz ve Hacivat, meddahlık, orta oyunu tecrübesi kazandım." dedi.

Kaya, senaryosunu yazdığı "Karagöz'ün polisle tanışması" gölge oyununun yanı sıra "Polis Es Es" kostümlü gösterilerle anaokulu ve ilkokul öğrencilerini eğlendirip, bilgilendirdiklerini ifade ederek, "Yaklaşık 4 yıldır kentteki anaokulu ve ilkokullarda meslektaşlarımın yardımıyla gölge oyunu ile çeşitli gösteriler sunuyoruz. Amirlerimiz sağ olsunlar bize bu imkanı verdi. Oyunun senaryosunu kendim yazdım, Hacivat ve Karagöz'ü de ben canlandırıyorum. Sevdiğim bir işi yapıyorum. Bu benim için çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN POLİSLERİ YAKINDAN TANIMA FIRSATI BULUYOR: Eskişehir merkez, ilçeler ve köylerdeki çok sayıda okulda etkinlikler düzenleyerek, binlerce çocuğa ulaştıklarını belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Gölge oyunu ile biraz komediyle karışık çocuklara ne gibi tehlikelerle karşılaşabileceklerini, bunlar karşısında nasıl önlem alabileceklerinin bilgisini veriyoruz. Polis Es E' kostümüyle de eğlendirdiğimiz çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıyoruz, gösteri sunuyoruz. Böylece çocuklar eğlenceli vakit geçirirken, polisleri yakından tanıma fırsatı buluyor. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli olarak bu etkinlikleri düzenliyoruz. 2013 yılından bugüne kadar 200 bin anaokulu ve ilkokul öğrencisiyle bu şekilde temas kurduk." 

Kaya, son olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümünde tedavi gören çocukların, moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla gösteri sunduklarını dile getirdi. Kaya, gösterileriyle Çocuk Hematoloji Onkoloji Servisinde yatan hasta çocuklarla güzel bir gün geçirdiklerini kaydetti.