Yunusemre İlkokulu öğrencilerine okul yönetimi tarafından robotik kodlama dersi veriliyor. Okulda öğretmenleri tarafından derslere katılan öğrenciler 8. Kurs neticesinde kendi tasarımları olan bir ürün ortaya koymayı başardı ve ‘Hava Kalitesi Ölçüm Cihazı’ tasarladı. Yunus’un Nefesi Projesi kapsamında Yunusemre İlkokulu öğrencileri Fen Bilimleri dersi kazanımlarıyla ilişkili olarak hava kirliliği, hava kirliliğinin insan üzerindeki etkileri, yetersiz oksijen seviyesinin sınıf ortamında ortaya çıkardığı olumsuzluklar  ve en önemlisi küresel salgın sürecinde  hava kalitesi noktasından hareket ederek "sınıf ortamındaki hava kalitesi nasıldır" sorusuna cevap bulabilmek için çalışmalar yaptı. Kısa sürede çalışmalarını neticelendiren öğrenciler ortamdaki hava kalitesini ölçmek amaçlı bir cihaz tasarladı.  Robotik Kodlama kullanılarak hava kalitesi ölçüm cihazı tasarlayan öğrenciler bu cihazla aynı zamanda ortamda nem ve sıcaklık değerlerini de ölçebiliyorlar.

Öğrencilerin hedefleri bitmedi

3. sınıf öğrencileri için robotik kodlama dersi verilen Yunusemre İlkokulu’nda bu kurs tamamen ücretsiz olarak veriliyor. Kendi öğretmenleri tarafından okulda gerçekleşen kurslara katılan öğrenciler başarılara imza atıyor. Kurs  3. sınıflardan başlamış durumda. Çocuklar ilk olarak Fen Bilimleri dersinden yola çıkarak hava kalitesini ölçmek istediler. 7-8 kurs neticesinde de çalışmalar sonuç verdi ve öğrenciler güzel bir çalışmaya imza atmayı başardılar. Öğrenciler kodlama ve bağlantı işlerinin tamamını kendileri yapıyor. 

Sekiz cihaz üretildi

Yunusemre İlkokulu yönetimi, projede yer alan öğretmenler ve öğrencilerin çabaları ile çocuklar robotik kodlama çalışmalarında kısa sürede ilerleme kaydetti.  Öğrencilerin tasarladığı ‘Hava Kalitesi Ölçüm Cihazı’ndan 8 adet üretildi. Öğrencilerin projelerinin ise devam edeceği öğrenildi. Proje çalışmaları devam edecek olan öğrencilerin hedefinde bu kez ‘mesafe ölçer’, ‘nabız ölçer’ ve dijital metre çalışmaları yer alıyor.