Yuva açıklamasına şu ifadelere yer verdi, “4 Ekim’de 11 ilçemizde okullarda faaliyetler yapacağız çünkü veterinerliğin özünde hayvan sevgisi yatmaktadır. Biz veteriner hekimler olarak, ülkemizde hayvan sevgisi üzerine eğitimler vereceğiz. Yarın, kliniklerimizde vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalarımıza başlayacağız. Eskişehir’deki 11 ilçede, özellikle ilkokul öğrencilerine yönelik hayvan sevgisi üzerine güzel sunumlar hazırladık ve hekim arkadaşlarımızla birlikte bu kıymetli evlatlarımıza küçük hediyeler hazırladık. Tepebaşı ve Odunpazarı’nda bu faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Diğer 9 ilçede de benzer eğitimlerle farkındalık yaratacağız. Geçen yıl 6 okulda yapmıştık, yaklaşık 1150 öğrenciye ulaşmıştık. Hedefimiz bu yıl da Türkiye genelinde 11 okulda, 11 merkezde farkındalık çalışmaları gerçekleştirmek. Bu özel günlerde farklılık yaratmak istiyoruz. Şu an ülkemizde 33 veteriner fakültesi bulunmakta. Ancak, bu sayı bizim için fazla, çünkü mezun olan öğrenciler odalara geldiklerinde maalesef alanların kısıtlı olması nedeniyle ne yapabileceklerini soruyorlar.”
Tramvayda köpeklerin bulunması herhangi bir hastalık riski taşımamaktadır
Yuva, “Veteriner hekimliği mesleği hayvan sevgisi üzerine kuruludur. Biz veteriner hekimler olarak hayvanlarla her yerde yaşamaya hazırız. Eskişehir ve Bilecik’te 120’ye yakın klinik bulunuyor. Bu klinikler, sabah 8-9 gibi açılır ve akşama kadar hayvanların en ufak rahatsızlıklarına bile çözüm bulmak için ellerinden gelen tüm gayreti gösterirler. Bu nedenle, veteriner hekimler olarak toplu taşıma araçları gibi alanlarda bir sorun yaratmamız söz konusu değildir. Ayrıca, hastalık bulaşma riski gibi konularda, belediyelerimiz ve barınaklarımız gereken önlemleri alıyor. Veteriner arkadaşlarımız hayvanların sağlığını sürekli kontrol ediyor, bu yüzden de tramvayda köpeklerin bulunması herhangi bir hastalık riski taşımamaktadır”
Yeni bir ilke adım attık
Büyükşehir Belediyesi ile işbirliklerinden bahseden Yuva, “Belediyeler ile işbirliği kesinlikle yapılacak. Biz de oda olarak, Büyükşehir Belediyesi ile yeni bir adım attık. Bu adımımızın ilk basamağında 12 ilçemizde köpeklere mikroçip ve tanımlama projesi gerçekleştireceğiz. Bu projeye artık bu hafta itibarıyla başladık, özellikle Sivrihisar ilçemizde ilk uygulamaya başlıyoruz. Bu ilçemizdeki çalışma performansına göre diğer ilçelerde de hızlı bir şekilde harekete geçeceğiz. Büyükşehir’deki ekip, müdürlerimiz, daire başkanlarımız ve genel sekreterimizle oturduğumuzda, tüm argümanları hazırladık ve hayata geçirmeye başladık. İlk aşamada barınak projesi vardı. Bu şehrimiz için büyük bir sorundu. 13-14 aylık çalışmamızla birlikte büyük katkılar sağlandı. İnşallah yakın zamanda büyükşehir barınağı da devreye alınacak. İkinci konu ise mezbahane. Mezbahane, şehrimizin büyük bir sorunu, özellikle bizim açımızdan acilen çözülmesi gereken bir konu. Güzel ve estetik bir proje çizim aşamasına geldi ve büyükşehir belediyemiz yakında bu güzel haberi paylaşacak. Biz de odamız olarak sürekli koordinasyon ve çalışma içerisindeyiz. Mezbahane için doğru tesis ve doğru yapı neler gerektirir, bunları konuşuyoruz. Şehirde gıda güvenliği ve hayvan sağlığı bizim için bir bütündür ve kanunun bize verdiği yetkiler çerçevesinde elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz”