ETB Başkanı Ömer Zeydan'ın açıklamasında satırbaşları: 

Özellikle içinde bulunduğumuz  ayçiçek ve mısır hasatı sezonunda sizleri uyarmakta kendimi sorumlu hissediyorum.

Ayçiçek ve mısırda verim ve fiyatlar geçtiğimiz yıla kıyasla oldukça tatmin edici seviyededir. 

Bizlere gelen istihbaratlara göre ayçiçek ve mısır alıcısı (genellikle borsamız üyesi olmayan) bazı kişi ve şirketler köylerimizden alım yapmak için teşebbüste bulunmaktadırlar.

Genel ekonomik şartlar ve yüksek emtia fiyatları göz önüne alındığında suistimal yapabilecek bir çok insanın piyasada bulunduğu sizlerinde malumunuzdur.

Ürünlerinizi Eskişehir Ticaret Borsasının elektronik satış platformunda değerlendirmeniz sizlerin menfaatine olacaktır.

Samimi söylüyorum Borsamızın labratuvar sonuçları son derece reel ve sağlıklıdır. Örneğin Borsamızın yağ oranı sonuçları yağ fabrikalarının sonuçlarıyla birebir örtüşmektedir. Bu konuda bir çok yağ sanayicisinden teşekkür telefonu ve yazısı almaktayız.

Aynı şekilde sağlıklı analiz sonuçlarımız mısır içinde söz konusudur. 

Alıcıların ilkel ve portatif aletlerle tarla başında yaptıkları analiz sonuçlarına  lütfen itibar etmeyin. Örneğin dane mısırda nem ölçümü yapan bir biçerci kendi menfaati adına nem oranını düşük gösterip tarlanızı biçer, ancak hasat ettiğiniz ürünün analizi gerçek labratuvarda yapıldığında ortaya çıkan reel sonuç çok farklı olabilir. Bu durumda sonucuna itibar ettiğiniz yetkisiz kişiler ve   basit aletlerle tarla başında yapılan nem oranı ölçümü sizlerin önemli gelir kaybına neden olabilir.

Ayrıca ayçiçeğinde ürünün yağ oranını tarla başında tespit etmek kesinlikle mümkün değildir.  

Borsamız laboratuvarında bulunan yağ tayin cihazımız dünyaca kabul görmüş en son teknolojiye sahip bir cihazdır. Bu cihazın güncel değeri yüzbin Euro'dan fazladır.

Ürünlerinizi Eskişehir Ticaret Borsasında satmanız her yönden menfaatinizedir.

Gerçek analiz sonuçları, gerçek kantar tartım sonuçları, ürün bedelinin (alıcı ile farklı bir sözleşmeniz olmadığında) gün içinde cebinize girmesi ve işlem sonucunda müstahsil makbuzunuzun borsaca tescil edilmesi suretiyle ürüne verilen devlet desteklerine hak kazanmamız ve sizlerden tevkif edilen zirai stopajın devlete ödenmesi ancak satışın Borsada yapılmasıyla söz konusu olacaktır.

Mantıklı olmayan hiçbir iş doğru bir şekilde sonuçlanmaz. Duymuşsunuzdur geçtiğimiz yıl bir çok üreticimiz ayağında yapılan biraz yüksek fiyatlamanın cazibesine kapılarak satış yaptılar ve ne yazıktırki hem mallarını kaptırdılar hem destekleri alamadılar hemde üzerine bir çok hukuki masraf yaptılar.

Bu tür olumsuz durumlarla karşılaşmamanız için ürününüzün Borsa'da satılmasına özen göstermenizi  rica ediyorum.

Bu vesile ile hasatınızın bereketli, kazancınızın bol olmasını diliyorum.
Selâmlar ve saygılarımla.