Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda eğitim gören, aralarında Suriye, Irak, İran, Afganistan uyruklu göçmen çocukların yanı sıra Türk öğrenciler de harekatın başlamasının ardından okul yönetimine başvurarak, sınır bölgesinde görev yapan Mehmetçik'e olan minnet duygularını anlatmak için mektup kampanyası başlattı.

Teröristlerle mücadele eden Mehmetçiklere minik yüreklerindeki sevgiyi mektup yazarak anlatmaya çalışan Türk ve göçmen çocukları, okul idarecilerini de duygulandırdı. 

Okul Müdürü Nihat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk öğrencilerin yanı sıra Afganistan, Irak, Suriye'den gelen öğrencilerin ve ailelerinin operasyonun başladığı günden bu yana Türk ordusunun başarısı için dua ettiğini söyledi.

Türk askerine moral vermek, yalnız olmadıklarını hissettirmek için Türk ve yabancı uyruklu öğrenciler tarafından kaleme alınan mektupların sınır birliklerine gönderileceğini ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Okulumuzda Türk, Irak, İran, Suriye ve Afganistan uyruklu öğrencilerimiz var. Çocuklarımız yüreklerinde besledikleri kendileri için anlamlı olan sözleri kaleme döktüler. Duygularını yansıttılar. Türk ordusunun başarılı olması için her zaman dua ediyorlar. Yabancı uyruklu çocuklarımız ve aileleri her zaman Türkiye'nin başarısından yana. Okulun üçte birini sığınmacı, göçmen öğrenciler oluşturuyor. Öğrencilerin uyumu için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Çocuklar burada Türkçeyi ve Türk kültürünü yaşayarak öğreniyorlar."

TÜRK ASKERLERİNE HER ZAMAN DUA EDİYORUZ: Öğrencilerden Nejin Ömer de 2 yıl önce Suriye'deki savaştan kaçıp ailesiyle Eskişehir'e geldiklerini belirterek, "Ülkemizde bir savaş var ve çocuklar ölüyor. Bu bizi çok korkutuyordu. Türkiye'ye geldik ve çok mutluyum. Bugün, ülkemizin huzur ve mutluluğu için Türk ordusu tarafından başlatılan operasyonda görev alan askerlerimize içimizden gelen duyguları kaleme döktük. Onlara her zaman dua ediyoruz." diye konuştu.

Irak'tan 4 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye geldiklerini anlatan Ahmet Alanı ise ülkesinde yaşananlar nedeniyle bütün yakınlarının başka ülkelere gitmek zorunda kaldığını anlatarak, "Ülkemizde bir savaş vardı. Savaş demek acı ve gözyaşı demek. Hiçbir yakınımız yaşadığımız yerde kalmadı. Ülkemizi kurtarmak isteyen herkese teşekkür ediyorum. Türk ordusu bugün Müslüman coğrafyasında önemli operasyonlara imza atıyor. Onlara güveniyoruz ve her zaman dua ediyoruz." yorumunu yaptı.

Türk öğrencilerden Zeynep Betül Menteş de Suriye ve Irak'ta yaşanan savaştan dolayı ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan ailelerin çocukları ile aynı okulda eğitim gördüklerini belirterek, "Onlar bizim kardeşlerimiz, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türk askerine ve Özgür Suriye Ordusu'na başarılar diliyoruz." diye konuştu. EMRAH YAŞAR | AA, ESKİŞEHİR