Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 41 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Ege'nin Türk bayrağına sarılı naaşı askeri uçakla Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına getirildi. Burada askeri tören düzenlendi. 

Daha sonra şehit Ege'nin naaşı, Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Gülten, kardeşleri Serkan Ege ve Betül, eşi Dilek, kızları Elif (17) ve Elvan Ege (13) ile yakınları da törenin yapılacağı caminin avlusunda valilik tarafından kendileri için ayrılan taziye alanına geçti.

KANLIPINAR ŞEHİTLİĞİ'NE UĞURLANDI: Evli ve iki kız çocuğu babası olan Serdar Ege’nin ailesi namaz öncesi taziyeleri kabul etti. Cenaze namazı öncesinde şehidin yakınları, dakikalarca al bayrağa sarılı tabuta sarılarak öptü. Şehidin annesi ve eşi, Ege'nin tabutunu öpmeye doyamadı. Cenaze namazının ardından Şehit Serdar Ege’nin naaşı, toprağa verileceği Kanlıpınar Şehitliği’ne uğurlandı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU: Reşadiye Camii'ndeki törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdür Engin Dinç, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. ANADOLU AJANSI, İHA