Türk Silahlı Kuvvetlerinin 20 Ocak günü Suriye’nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı büyük bir hızla devam ediyor. 53 gündür devam eden harekatta kahraman Mehmetçiğin azmi ve kararlılığıyla süren operasyonlar başarılı bir şekilde ilerliyor. Harekatın başladığı günden bu yana Türkiye’nin her bölgesinden vatandaşlar, kahraman Türk askerine destek vermek amacıyla ellerinden geleni yapmaktan geri kalmıyor. Adak adayan, mektup yazan, atkı ören vatandaşlar, vatan evlatlarının yanında olmasa da onlarla birlikte olduklarını gösteriyor. Eskişehir’den ise sınır boylarında olan kahraman askerler için farklı bir destek geldi. 51’inci sanat yılını geride bırakan Eskişehirli Aşık Nurşah, Zeytin Dalı Harekatında görev başında olan Mehmetçikler için ağıt yazdı. Sınırda görev yapan askerlerin annelerini düşünerek ‘Özledim’ isimli ağıdı kaleme alan Ozan Aşık Nurşah, adeta yüreğinden dökülenleri sazıyla birleştirdi. 

“Şehitlerimizi görüyorum, şehit analarının ıstırabını görüyorum”: Kaleme aldığı ağıtla ilgili konuşan Ozan Aşık Nurşah (Durşan Mert), “Benim amacım Zeytin Dalı Harekatı. Yani istiyoruz ki artık burunlar kanamasın. Kişiler evinden çıkmış, yurdundan olmuş. Şehitlerimizi görüyorum, şehit analarının ıstırabını görüyorum. Dağlarımız lekeleniyor, kirleniyor yeşillikleri. Bu PKK denen de bunu da bir ana doğurdu, bu da bir Allah’ın kulu. Çekilsin artık, kime çalışıyor bu? Amerika bunlara ancak vurdurtuyor. Bu nasıl kardeşlik, nasıl dostluk, nasıl barış?” ifadelerini kulandı. 

“Benim askerim imtihanını kazanıyor”: Aşık Nurşah, Mehmetçiklerin zor dönemde yapılan imtihanı başarıyla geçtiğini belirterek, “Ölüme de hazırım, hiç korkum yok. O şehadet şerbetini herkes içemez. Allah sevdikleriyle, o şehitlerimizle öbür dünyada bir pazar yeri kuracak. Öyle bizim elma, armut aldığımız pazar yeri değil. Keşke o dünyaya gidip de orada uyuyor muyduk, ne yapıyorduk, konuşuyor muyduk, sohbet mi ediyorduk? O güzel cennetin köşelerinde. Allah’ım hepimize firdevs cennetlerini nasip eylesin. Acılar güzel değil ama acıların da güzel yönü var. Onun da güzel yönü Allah’ın verdiği imtihana dayanabilmek, o imtihanı kazanabilmek, o imtihandan başarı sağlayabilmek. Benim askerim imtihanını kazanıyor. Başarısını sağlıyor ve 72 buçuk millet dahi diyen Yunus 'beni bende demen, ben bende değilem. Bir ben vardır bende benden içeri' diyor. Şuna bak Allah’ı zikrediyor. Onun için benden askerlerime, Allah yar ve yardımcıları olsun. Mehmetçiğime duacıyım. Onun için bilsinler ki Durşan Mert (Aşık Nurşah) daima onlara duaları. Gecelerim geceleriyle, gündüzlerim gündüzleriyle evlatlarımıza dualarımız budur” diye konuştu.