Şehit Çetin'in Türk bayrağına sarılı naaşı askeri uçakla Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına getirildi. Burada düzenlenen askeri törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katıldı.

Şehidin cenazesi daha sonra Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin babası Eyüp Çetin (54), annesi Sevgi Çetin (46), eşi Yeter Çetin (23) ile kız kardeşi Seda Çetin (20) ile yakınları da törenin yapılacağı caminin avlusunda Valilik tarafından kendileri için ayrılan taziye alanına geçti.

Buradaki törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdür Engin Dinç, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Acılı aileyi bakanlar teselli etti

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin'in Eskişehir'de kılınan cenaze namazına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, şehidin ailesini teselli etti. Acılı babanın koluna girerek sakinleştiren Bakanlar, cenaze namazını baba ile yan yana kıldılar. Şehidin al bayrağa sarılı tabutu top arabasına konulduğu sırada oğluna son kez sarılan baba Eyüp Çetin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından sakinleştirildi. Bakan Soylu ve Gül, geçiş töreni esnasında da baba Çetin'i bir an olsun yalnız bırakmayarak teselli etti.


Bir çocuk babası şehidin naaşı, İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı namazın ardından top arabasına konuldu. Çetin'in cenazesi, askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi. NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES, DENİZ AÇIK | AA, KEMAL ATLAN-HAKAN TÜRKTAN | DHA, BURAK TEKİN-KADİR ARLAN-ÇAĞATAY GÜR | İHA, ESKİŞEHİR