Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde yeniden belde statüsü hakkı kazanan Güney'de seçim günü. Güney İlkokulu'nda kurulan sandıklarda görevli AK Parti ve BBP'nin gözlemcileri arasında sözlü tartışma çıktı.

Tartışma bir anda büyüyünce olaya jandarma müdahale etti. Jandarma ekipleri tarafından bahçeye çıkarılan taraflar burada da tartışmayı sürdürdü.

Daha sonra tartışma, tekmeli yumruklu kavgaya dönüştü. Yaklaşık 20 kişilik grubun dahil olduğu kavgayı ayırabilmek için jandarma biber gazı kullandı.

Olay sırasında okul bahçesinde bulunan yaşlı bir kişi kavga eden taraflar arasında kalarak, yere düştü. Jandarma tarafları ayırdıktan sonra bahçe dışına çıkardı.

Olay sırasında okul içerisinde oy kullananlar da dışarı çıkarıldı.

"Büyük Birlik Partisi'nin uzaktan yakında alakası yok" 

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde belediye başkanlığı seçimi sırasında gözlemciler arasında başlayan tartışma ve sonrasında çıkan kavgaya ilişkin Büyük Birlik Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Çoker açıklamada bulundu. Güney beldesinde 8 adaylı bir demokrasi şöleni yaşandığını söyleyen Cemil Çoker, "Tabii biz sabah Çalışlar Mahallesi'ne hadisenin cereyan ettiği saatte gitmiştik. Hem seçim hayırlı olsun, hem görevli arkadaşlara kolay gelsin, herhangi bir sıkıntı var mı yok mu onu sormak için. Daha oraya varmadan buradan bir telefon geldi, 'Başkanım burada bir sıkıntı oldu' diye biz hemen geri döndük. Baktık hani biz seçim çalışmalarının başından bu tarafa itidalli olarak bunu demokrasi şöleni gibi geçirmenin gerekli olduğunu, kendi arkadaşlarımıza da diğer rakip olan siyasi partinin adaylarına da onları destekleyenlere de zaten söylüyorduk. Burada herhalde bir yanlış anlaşılma oldu. Gelecek Partisi ile AK Parti'li arkadaşlar ya da o camiaların gönül verenleri arasında bir arbede olmuş. Çok büyütülecek bir hadise yok. Büyük Birlik Partisi'nin olayla uzaktan yakından alakası yok" dedi.

"Bu demokrasinin gereği" 

Kimsenin burnu kanamadan, kimseyi üzmeden, kırmadan ve dökmeden seçimi bitirmek istediklerini vurgulayan Cemil Çoker, "Tabii bu demokrasinin gereği 8 aday var, bir tanesi kazanacak. Arzu ediyoruz, gönlümüz onu istiyor. İnşallah adayımız Süleyman Çağlar kazanır, Güney halkına, Çalışlar halkına hayırlı hizmetler yapar. İnşallah kim kazanırsa hayırlısı neyse olsun, tabii gönlümüz kendi adayımızın kazanmasından yana" diye konuştu.

Jandarma takviye ekip istedi

Öte yandan yaşanan kavganın ardından jandarma ekipleri takviye kuvvet talebinde bulundu. Bunun üzerine Kızılören ilçesinden bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 10 kişilik müdahale timi ve 10 kişilik de uzman ekip takviye olarak beldeye gelerek tedbir aldı.