Kahvaltıda sanayi esnafına seslenen Nabi Avcı, Eskişehir sanayisini teknik üniversitenin açılmasıyla daha da gelişeceğini söyleyerek teknik üniversitenin büyüyen Eskişehir sanayisi için bir ihtiyaç olduğunu belirtti. 

Teknik Üniversite ile Eskişehir sanayisi daha da gelişecek: 24 Haziran seçimleri için çalışmaları sürdüren Nabi Avcı TEKSAN Sanayi Sitesi esnaflarıyla kahvaltı yaptı. Sanayi esnafının yoğun bir katılım gösterdiği kahvaltıda Nabi Avcı’ya ilgi çoktu. Nabi Avcı sanayi esnafına yaptığı konuşmada şunları söyledi: Millî Eğitim Bakanlığı yaptığım dönemde bütün törenleri meslek liselerinde yaptım. Meslek liselerine dikkat çekebilmek, ne kadar önem verdiğimizi gösterebilmek adına her yıl karneleri meslek liselerinde dağıttım. Yine Bakanlığım döneminde meslek lisesinde okuyan çocuklarımızın sigortası dâhil, Organize Sanayi Meslek Lisesi kurulması ve sizlerle çalışmaları için birçok düzenleme yaptık. Şimdi de büyüyen Eskişehir sanayisinin ihtiyacı olan Teknik Üniversite’yi kuruyoruz ki Eskişehir’imizin sanayisi bir kat daha gelişsin, ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağı ulaşma imkânınız artsın.”

Türk Dünyası Eğitim Başkentliği Eskişehir için önemli bir fırsat: Nabi Avcı ikinci durağı olan BAKSAN Sanayi Sitesi’nde yaptığı konuşmasında ise Eskişehir’in 2019 Yılı Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan edilmesinin bir eğitim kenti olan Eskişehir ekonomisi için çok önemli olduğunu söyledi. Nabi Avcı “İnşallah desteklerinizle ülkemizdeki bu güven, bu istikrar devam edecek. Huzurumuz, refahımız, ekmeğiz, aşımız artarak devam edecek” dediNabi Avcı, esnafın sorularını cevaplayıp hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra BEKSAN Sanayi Sitesi’nden ayrıldı.