Bozan Kalkınma Kooperatifi ile imzalanan protokol ile Bozan’da üreticilere 50 adet manda düzenlenen tören ile teslim edildi. Törene Eskişehir CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Alpu Belediye Başkan Adayı Gürbüz Güller, Beylikova Belediye Başkan Adayı Tolga Savaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törende konuşan Başkan Büyükerşen tarımsal kalkınmaya ve üreticiye destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek “Bu mandaların birçoğu hamile. O yüzden kısa süre içerisinde hayvanlarımızın sayısı 90’ı geçecek. Nasıl ki Eskişehirlilere daha kaliteli ve ucuz süt veriyorsak, ileride kooperatif aracığıyla manda sütü de vereceğimiz günler de gelecek. Hükümet tarım ve hayvancılık alanında ne kadar hata yaparsa yapsın, biz sizlerin yanında olmaya, sizleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Bozan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Güven Kırgı ise Büyükşehir Belediyesi’ne kırsal kalkınmaya destekleri için teşekkür ederek, “Bozan et ürünleri ile meşhur bir yer. Eskiden her hanede birkaç tane bile olsa manda bulunuyordu. Fakat günümüz de yem, gübre, mazot fiyatları çok yüksek olduğu için artık hayvancılık bitiyor. Bizlere sahip çıkan Sayın Büyükerşen’e minnettarız. İnanıyoruz ki bize olan desteği 31 Mart’tan sonra da devam edecek” dedi.