EAIE 2022 kapsamında düzenlenen “What's new in Türkiye” başlıklı oturumda, Türk yükseköğretimindeki yeni gelişmeler, Avrupa’daki yükseköğretim temsilcileriyle paylaşıldı. Panelde, Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal, “Pandemi Sonrası Yüksek Öğretimin Dijitalleşmesi: Uzaktan ve Açık Eğitimin Rolü” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal sunumunda yükseköğretimdeki dijital dönüşümü, Anadolu Üniversitesinde uygulanan hibrit ve karma eğitim modelleri üzerinden Avrupa’daki yükseköğretim temsilcileriyle paylaştı. 

Yeni iş birlikleri için fırsat

Barselona’daki fuarda Üniversitemiz, Avrupa’daki ve Avrupa dışındaki partnerlerimiz ve diğer yükseköğretim kurumları ile yeni ilişkilerin kurulmasına odaklandı. Öte yandan fuarda Anadolu Üniversitesinin nitelikli akademik kadrosu ile sunduğu çağdaş eğitim hizmetleri Avrupa’nın yanı sıra dünyadan pek çok ilgiliye de aktarıldı. 

Üniversitemiz, katıldığı uluslararası organizasyonlarla, Avrupa’nın 25 ülkesindeki yükseköğretim kurumları ile 400’e yakın, Avrupa ülkeleri dışındaki 30’un üzerinde ortak ülke ile 300’e yakın kurumlararası anlaşmamızın ve 46 farklı ülkedeki yükseköğretim kurumu ile imzalanan 110’un üzerinde uluslararası iş birliği protokolünü daha da arttırmayı hedefliyor.

EAIE nedir?

1989 yılında kurulan EAIE, yüksek öğrenimin uluslararasılaşmasında uzmanlaşma, network  ve kaynaklar üzerine yoğunlaşmış bir merkezdir. Avrupa için bir merkez görevi üstlenen EAIE, kurumların uluslararasılaşmasına katkı sağlayan bireylere hizmet veren, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak öne çıkıyor. EAIE, misyon ve vizyonunu ise uluslararası eğitimin farklı bakış açılarını birleştirerek daha iyi bir dünya yaratma şeklinde tanımlıyor.