Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşları potansiyel dolandırıcılara karşı uyardı. Yapılan açıklamada dolandırıcıların potansiyel dolandırma yöntemleri de tek tek paylaşıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Telefonla sizleri arayarak kendilerini polis-asker-hakim-savcı olarak tanıtan "Adınızın terör soruşturmasına karıştığını" söyleyerek para ve ziynet eşyası talep eden kişilere inanmayın!
  • İnternet aracılığı ile gördüğünüz ve ve araçlar için kapora göndermeyin. Araç ve gayrimenkul alırken ödemelerinizi noterler tarafından kullanılan "güvenli ödeme sistemi" ile yapın. Paranızı almadan noter satışı yapmanızı isteyen kişilere kanmayın!
  • Telefonunuza define ve gömü ile ilgili yanlışlıkla mesaj atmış imajı vererek size pay vermeyi teklif eden kişilere inanmayın!
  • Telefonunuza "ödül kazandınız", "hakkınızda icra takibi başlatıldı", "sigorta borcunuz var", "krediniz çıktı" şeklinde gelen mesajlara inanmayın! 
  • İş bulma vaadi veya kredi dosya masraflarını sizin için alabileceklerini söyleyerek sizden para isteyen, yüksek fiyatlı evrak kargoları gönderen kişilere inanmayın!
  • Dolandırıcılar genellikle 55-60 yaş üstü emekli vatandaşlarımızı hedef alırlar. Çevrenizden yardım almanızı engellemek için kendi numaralarını canım oğlum, canım kızım diye kayıt etmenizi isterler. Soran olursa parayı ev ya da araba almak için çektiğinizi söylemenizi isterler. İnanmayın! Emeğinizi çalmalarına izin vermeyin!

Açıklamada ayrıca böyle bir durumla karşılaşıldığında vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aramalarının önemli olduğu ifade edildi.